GÜNDEM

Yeni eğitim dönemi başlıyor, tartışmalar sürüyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın hayata geçirdiği otomatik kayıt sistemi, bazı okullarda tartışma konusu oldu.

Yeni eğitim dönemi başlıyor, tartışmalar sürüyor
04-09-2024 15:00
04-09-2024 14:03
BATMAN
Google News

Ağustos ayının son haftası öğrenciler, hem sınıflarını hem öğretmenlerini otomatik sistemde kurayla öğrendi. Velilerin bir kısmı mevcut sistemden memnuniyet duyarken, bazı okullarda ise tartışmalar yaşandı.

BAZI OKULLAR OTOMATİK KAYIT SİSTEMİNE DİRENİYOR

Batman kent merkezinde bulunan ortaokullarda yabancı dil sınıfı adı altında açılan sınıflarda yüksek meblağlı bağışlarla öğrenci alındığı iddiaları yayıldı.

BAKANLIK YETKİLİLERİ OKUL MÜDÜRLERİNİ UYARDI

Milli Eğitim Bakanlığı ise yapılacak denetimlerde, otomatik sistemin dışında öğrenci aldığı ve okul kayıtlarında bağış aldığı tespit edilen okul yönetimlerine yaptırım uygulanacağını hatırlattı. Adil öğrenci alımı sistemini suiistimal edilen okul yönetimlerinin tespiti için denetimlerin yürütüldüğü öğrenildi.

VELİLERE KAYNAK KİTAP KÜLFETİ ÇIKARAN OKUL YÖNETİMLERİ DE MERCEK ALTINDA

Alınan bilgiye göre okullara devlet tarafından dağıtılan ders kitaplarının dışında veliyi farklı kaynak kitap almaya zorunlu kılan okul yönetimlerinin de takibe alındığı öğrenildi.

OKULLAR AÇILIYOR AMA İŞKUR ALIMLARINDAN SES YOK

9 Eylül’de yeni eğitim-öğretim sezonu başlayacak olmasına rağmen okullara hizmetli kadrolarının verilmemesi de merak konusu oldu. Veliler, İŞKUR’da TYP kapsamında temizlik ve güvenlik görevlisi alınarak okullarda göreve başlatılmasını istiyor. Ancak alınan bilgilere göre, İŞKUR’da Toplum Yararına Hizmet Projesinin (TYP) rafa kaldırıldığı, gelen bilgiler arasında. İşgücü Uyum Projesi adı altında uygulanacak olan yeni proje ile okulların temizlik personeli ihtiyacını karşılanacağı ancak projeye başvuran kişilerin okullarda tam gün görev yapmayacağı da alınan bilgiler arasında. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Eylül 2024 e-gazete