EKONOMİ

Yeni Veri Toplama ve Analiz Projesi B-READY Dünya Bankası Grubu'na Sunuldu

Dünya Bankası Grubu'ndan B-READY adlı yeni veri toplama ve analiz projesi, iş ve yatırım ortamını değerlendirmek amacıyla sunuldu.

Yeni Veri Toplama ve Analiz Projesi B-READY Dünya Bankası Grubu'na Sunuldu
03-10-2024 23:40
Google News

Washington'dan gelen bir rapora göre, B-READY adlı yeni veri toplama ve analiz projesi, Dünya Bankası Grubu'nun dünya çapındaki iş ve yatırım ortamını değerlendirmeye yönelik olarak geliştirildi. Proje, daha önce yayımlanan İş Yapma Kolaylığı Raporu'nun yerini alacak ve daha şeffaf bir yaklaşımla verileri kullanacak.

Raporda belirtildiğine göre, B-READY'nin ilk aşaması 50 ekonomiyi kapsıyor ancak ikinci ve üçüncü aşamalarda bu sayının artarak genişletileceği planlanıyor.

Proje, işletmelerin yaşam döngüsü ve pazara katılımıyla ilgili 10 konuya odaklanacak ve her konu için "Düzenleyici Çerçeve", "Kamu Hizmetleri" ve "Operasyonel Verimlilik" olmak üzere 3 ana ölçü kullanılacak.

Raporda yer alan ilk sıralamalara göre, Macaristan "Düzenleyici Çerçeve", Estonya "Kamu Hizmetleri" ve Singapur ise "Operasyonel Verimlilik" kategorilerinde ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin ise 2025 yılında projeye katılması bekleniyor. Dünya Bankası'nın önceki İş Yapma Kolaylığı Raporu, veri düzensizlikleri nedeniyle 2021'de yayımı durdurulmuştu. Bu durum, uluslararası ekonomi camiasında raporların güvenirliği konusunda tartışmalara yol açmıştı. .

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
4 Ekim 2024 e-gazete