GÜNDEM

Yerel basına SGK darbesi: Başkan Gülebak tepki gösterdi

Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu üyesi ve Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Tahir Gülebak, SGK, gayrimenkul satışlarının yerel gazetelerde ilan edilmesine ilişkin muhammen bedel sınırını, 2 milyon 500 bin TL'den 10 milyon TL'ye çıkarmasına tepki gösterdi.

Yerel basına SGK darbesi: Başkan Gülebak tepki gösterdi
29-05-2024 14:07
29-05-2024 14:08
BATMAN
Google News

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sigorta Primleri Genel Müdürü Savaş Alıç tarafından imzalanan karar ile gayrimenkul satışlarının yerel gazetelerde ilan edilmesine ilişkin muhammen bedel sınırını, 2 milyon 500 bin TL'den 10 milyon TL'ye çıkarıldı. Karar ile birlikte yerel gazeteler bu resmi ilan türünden de mahrum kalacak. Alınan karara Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu üyesi ve Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Tahir Gülebak, tepki gösterdi. Başkan Gülebak, bu kararın basın için özellikle yerel gazeteler için ağır bir karar olduğunu vurgulayarak yanlış karardan bir an önce dönülmesi gerektiğini belirtti.

“KABUL EDİLEMEZ”

Alınan karar tepki gösteren Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu üyesi ve Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Tahir Gülebak,  “ Bu karar kabul edilecek bir karar değildir. Basın camiasını zor durumda bırakacak bu kararı kabul etmiyoruz. Bu alınan karardan bir an önce dönülmesi çağrısında bulunuyoruz. Alınan kararlar ile basın kuruluşlarına kısıtlama getiriliyor. Biz Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti olarak her zaman yerel basının yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bu alınan kararın iptal edilmesi için de gerekli yerlere itirazlarımızı gerçekleştireceğiz.” (Ramazan Demir)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24 Haziran 2024 e-gazete