“YÜZDE 80 ÜSTÜ OY ALACAĞIZ”

HDP Batman Belediye Eş Başkan Adayları Songül Korkmaz ve Dr. Mehmet Demir, basın mensupları ile toplantıda bir araya gelerek, projelerini açıkladı.

“YÜZDE 80 ÜSTÜ OY ALACAĞIZ”

 

“ÇALIŞMAYAN, BELEDİYE’DE KALAMAYACAK”

Toplantıda Eş Başkan Adayları, kent sorunlarını anlatırken “Bu kentin daha da güzelleştirilmesi için çözüme dönük projeler hazırladık. Bütün semtlere eşit hizmet götürerek, herkesin iyi düzeyde yaşam standardına kavuşması, önceliğimiz olacak. Halkla yaptığımız görüşmelerde aldığımız teveccühe bakarsak, yüzde 80 üstü oy alacağız. Saha ziyaretlerinde en fazla talep, kentin temizliği konusunda oluyor. Biz 30 işçiyle temizlik yapıyorduk. Onlar İŞKUR’dan aldıkları personellerle bunu 900’e çıkarmışlar. Bizim dönemimizde çalışmayan işçiler, şimdi harıl harıl çalışıyorlar. Bizim dönemimizde de çalışmayan kimse, Belediyede çalışamayacak” dedi.

“SORUNLARI TESPİT ETTİK, ÇÖZÜME DÖNÜK PROJELER HAZIRLADIK”

HDP’li Demir, sorunları sıralarken “Kurumlar arası diyalogsuzluk var. Mesela Batman Belediyesi ile Özel İdare Genel Sekreterliği arasında diyalogsuzluktan kaynaklı, Memur Sen TOKİ gibi yerleşim yerleri mağdur oluyor. İmar sorunu var. Zamanında insanlar gelmiş, arsa almış, tapu almamış, o konutların tamamı kaçak durumda. Ulaşım hatlarında sorunlar var. Toplu taşımada sıkıntı var. Altyapı sorunları var. Kentsel çöküntü bölgeleri var. Yeşiltepe gibi bölgelerde kentsel dönüşüm, yerinde dönüşüme ihtiyaç var. Otopark sorunu var. Belediyeye ait kentsel donatı alanları yetersiz. Sosyal tesisler yetersiz. Olanlar da kurum ve şahıslara devredilmiş. Çevre ve hava kirliliği var. Yeşil alanlar yetersiz. İmar alanı yetersizliğinden, arsa borsası sorunu var. Arsalar, daire fiyatına satılıyor. Konut sahibi olmak zor. Batman, ne köy ne kent. Şehir içinde hayvancılıkla beslenen ailelerin de sorunları var. Batman’ın kanayan yarası İluh Deresi sorunumuz var. Bütün bu sorunları çözmeye aday olduk” dedi.

BELEDİYE, SORUNLARI AKTARMA YERİ OLMAYACAK, ÇÖZÜM YERİ OLACAK

Eş Başkan Adayı Mehmet Demir “Belediye, Çözüm ve Koordinasyon Merkezi Olacak.Sorunları aktarma merkezi olmayacak” dedi.

Eş Başkan Adayı Songül Korkmaz da İçişleri Bakanlığı’nca görevlendirme yapıldıktan sonra kapatılan kurumlardan bahsederken “11 Eylül 2016’da, Batman ve İlçe Belediyelerimizin de aralarında olduğu, 102 belediyeden 96’sına kayyum atandı. Belediyemize bağlı Gıda Bankası vardı, sivil bir oluşumdu. Yoksul 400 aileye, gıda yardımı yapıyordu, kapatıldı. 2005 yılında kurulan, 1 psikolog, 6 sosyologla, bu kentte kadına yönelik, psikolojik baskı, aile içi iletişim, şiddet sorunları ile birebir ilgilenen Selis Kadın Danışmanlık Merkezi kapatıldı. Kadınlara, belediye otobüslerinde ücretsiz ulaşım imkanı sağlayan Jin Kart uygulamamız ortadan kaldırıldı. Kadın spor kompleksini açmıştık, kadın ibaresini kaldırdılar, karma hale getirdiler. Şehir Tiyatrosunu kapattılar. Çok dilli çalışmalar yaptığımız, sosyal, kültürel aktivite ve kurslar düzenlediğimiz halk evlerimizi ya kapattılar ya isimlerini değiştirdiler. Yılmaz Güney Sinema Salonu önce kapatıldı, sonra yakıldı. Kadın Organik Semt Pazarını kurduk. Evde oturan, çalışamayan kadınların, evde yaptığı yoğurdu, yiyeceği, takı ve aksesuarları, kilim ve dokuları satabileceği bir pazar olacaktı. Burayı karma semt pazarı haline dönüştürdüler” dedi.

PROJELERİNİ ANLATTILAR

HDP’li Korkmaz ve demir, projelerini sıralarken; -Kent Bilgi Sistemi: “Altyapı, ulaşım, kanalizasyon, patlayan su boruları, tadilatlar, cenaze bilgileri, taziye yerleri, mezarlıklar, araçların hangi mahallelere hangi saatlerde gideceği, buradan an be an takip edilebilecek. Kentin tomografik ve demografik yapısı, sosyal ve kültürel yapısı, kentin tüm kimlik bilgileri, internet üzerinden takip edilebilecek”

-İluh Deresi: “2010’da çıkan kanunla DSİ, akan su kaynakları ve kuru dere ıslahlarında yetkili kılındı. İluh Deresi’ni, önümüze olmazsa olmaz bir görev olarak koyduk. AK Parti Milletvekili Ziver Özdemir ve Belediye Başkan Adayı Murat Güneştekin’e sesleniyoruz. Bu, bir mega projedir. Devlet bütçesinden, yakın işbirliği ile çözmemiz gerekiyor. Batman’ı bu koku ve mikrop kaynağı sorundan kurtaralım. İller Bankasının belediyelere desteği, Cumhurbaşkanı onayına bağandı. Ülkedeki ekonomik durum belli. Gelin el birliği ile bu kentin sorunlarını çözelim. Siz de bu kenti yönetmeye adaysınız. Bu kent hepimizin. Bu kenti güzelleştirmek, hepimizin birinci derece görevidir. Parti frakı gözetmeden herkes, elini taşın altına koymalıdır”

-İmar Planı: “İmar Planı revize edilmeli, ilave imar planı çıkarılmalı. Bazı mahalleler 4 kat, bazısı 3 kat. Gerekçesi belli değil. En acil el atacağımız konu, imar planı”

-Alternatif Ulaşım Hatları: “Mesela cezaevi yolu ile Batman Yolu arasında bir hat oluşturulması, TMO ile Petrol İş arasında kapalı olan ve TP sahasında olmasına rağmen Karay Yolları’na ait olan Hasankeyf Yolunu açmak için uğraşacağız. Eski Havaalanı Kavşağı ile Yeni Havaalanı Kavşağı arasında trafiği Silvan Yoluna yönlendireceğiz”

-Yılmaz Güney Sinema Salonu: “Halklar, anılarıyla vardır. Yılmaz Güney Sineması da bu kentin hatırasıdır, hafızasıdır. Bunun yok edilmesi, bu kentin anılarının yok edilmesidir. Bunu yeniden yapacağız”

-Kent Senatoları: “Daha önce Kent Konseyleri vardı. Genelde sivil toplum ve resmi kurumlar, kentin sorunlarını burada tartışırdı. Bunu Kent Senatosu olarak kuracağız. Sorunun uzmanları, muhatapları, eski belediye başkanları, eski kurum personellerini de senatoya katacağız. Kentin sorunlarını tartışıp, çözüm üretip, belediye başkanlığına sunacağız”

-Havuz Sistemi: Toplu taşımada havuz sistemi oluşturacağız. Kimse mağdur edilmeyecek. Yarım otobüs ve otobüs düzeyinde olacak. Ulaşım yoğunluğu azalacak, her yere ulaşım olacak”

-Altyapı: “1. ve 2. cadde asbestli borular yenilenecek”

-Kentsel Atık Sular: “İkiztepe Köyü’nde bulunan kanalizasyon suları, mekanik olarak yüzde 40 oranında arıtılıyor. Bunu biyolojik arıtma ile yüzde 100 arıtacağız. Su kaynaklarındaki kirlilik azalacak. Batman Çayı ve Dicle Nehrinin kirlenmesi önlenecek”

-Entegre Katı Tesisleri: “Çöpler vahşi yöntemle depolanıyor. Bunları entegre tesislerde değerlendireceğiz, elektrik enerjisine dönüştüreceğiz. Belediye, park ve su borularında aylık 4 Milyon TL harcıyor. Bu enerjiyi burada kullanarak, elektrik maliyetini azaltacağız. Güneş enerjisi panelleri kuracağız”

- Yaşar Kemal Kent Ormanı: “Peyzajını yapacağız. Normalde kişi başına düşmesi gereken yeşil alan 10 metrekare iken Batman’da 2.8 metrekaredir. Bunu arttıracağız. Kent bahçeleri ve parklar oluşturacağız. Konut sahipleri ile anlaşabilirsek, Belediye ile Zeki Otel arasında kent bahçesi yapacağız”

-Kent Meydanı: “Valilik, Devlet Hastanesinin yanına taşınacak. Burayı kent meydanı yapacağız”

-Besiciler: Hayvancılıkla uğraşanları mağdur etmeden, şehir merkezi dışında, 30 hayvanla çalışmak yerine 300 hayvanla çalışabilecekleri, hayvancılıktan elde ettikleri yoğurt ve sütü de satabilecekleri bir organize yer kuracağız”

-Sektörel Organize: Şehir içinde gürültü ve hava kirliliğin yol açan mermerciler, pimapenciler için şehir merkezi dışında bir organize yer kuracağız”

-Batman Çayı: Islah edeceğiz, yeşillendireceğiz, insanların dinlenebileceği yer haline dönüştüreceğiz”

-Yaşlı Sohbet Evleri: “Mahallelerde, şark köşesi şeklinde tasarlanmış, yaşlı sohbet evleri kuracağız”

-Anadilde Çocuk Kreşleri: “Çocuk oyuncak salonları, çocuk oyuncak kütüphaneleri ve masal evleri oluşturacağız”

-Okuma Salonları: “Mahallelerde okuma salonları oluşturacağız”

-Uyuşturucu Sorunu: “Sağlık merkezleri ile sağlık örgütleri ile ortaklaşarak, rehabilitasyon merkezi oluşturacağız”

-İstihdam Odaklı Projeler: Artık belediyeler, ekonomik projelerde yer alabiliyor. Halk, daha ucuz meyve-sebzeden nasıl faydalanabilir, kooperatifler nasıl kurulabilir, bunun üzerinde çalışacağız”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...