GÜNDEM

“YÜZDE 90 KAÇAĞA, TRAFOLAR DAYANMAZ”

Dicle Elektrik Batman İl Müdürlüğü, Otomatik Sayaç Okuma Sistemi (OSOS) Uygulaması nedeniyle jandarma eşliğinde Batman’ın Beşiri İlçesine bağlı İkiköprü Beldesine gitti.

“YÜZDE 90 KAÇAĞA, TRAFOLAR DAYANMAZ”
08-02-2018 21:50
Google News

Ev sayaçlarının dışarıya çıkarılmasını istemeyen belde sakinleri, Batman-Siirt Karayolu’nda oturma eylemi yaparak yolu ulaşıma kapattı, ekiplerin beldeye girmesini engelledi. Jandarma, olası hadiselere karşı ekiplerin geri dönmesini istedi. Bunun üzerine ekipler, beldeden ayrıldı.

KURUMLARDAN DESTEK İSTENDİ

Dicle Elektrik Şirketi, kayıp ve kaçakların azaltılmasına ilişkin EPDK mevzuatları uyarınca, kaçak kullanım oranı yüksek olan yerlerde OSOS uygulaması gerçekleştiriyor. Yetkililer, yaşanan olaylarla ilgili “İkiköprü’de kaçak elektrik kullanım oranı yüzde 91. Bu rakam hem Türkiye, hem de dağıtım bölgesindeki ortalamanın çok üzerinde. Mevsim itibariyle elektrik enerjisi, kayıt dışı olarak ısınmada kullanıldığından trafolara aşırı yük biniyor. Beldede son günlerdeki ölçümlere göre kaçak elektrik kullanım oranı yüzde 91’e ulaştı. Bu yüke hiçbir trafo dayanmaz. Biz, tamamen mevzuata uygun olarak kaçağı önleyecek OSOS’u kurmakta kararlıyız. Yerel yöneticilerin de halkımıza gerekli bilgilendirmeleri yaparak, kaçak elektrik kullanımını önlemede bizlere yardımcı olacaklarına inanıyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Haziran 2024 e-gazete