GÜNDEM

Zonguldak'ta heyelan riski devam ediyor

Zonguldak Kentte yaşanan kuvvetli yağışlar nedeniyle oluşan heyelan riski 4 evde yaşayan 17 kişinin tahliyesine neden oldu. İl genelinde alınan önlemler hakkında detaylar haberimizde.

Zonguldak'ta heyelan riski devam ediyor
01-10-2024 21:40
Google News

Zonguldak şehrinde son iki gündür devam eden şiddetli yağışlar nedeniyle heyelan riski bulunan 4 ev geçici olarak boşaltıldı. Bu evlerde yaşayan 17 kişi ailelerine ve kamu misafirhanelerine yerleştirildi. Ayrıca daha önce heyelan riski bulunduğu gerekçesiyle boşaltılan 26 ev ilgili kurumlar tarafından tekrar kontrol edildi. Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı beldesi Merkez Mahallesi'nde bulunan mezarlık da heyelan nedeniyle zarar gördü. İlçede bir evin bahçesindeki istinat duvarının çökmesi sonrasında ekipler çalışma başlattı. Trafik ekipleri, dere yatağı kenarında park eden araçların zarar görmemesi için sürücülere park yasağı getirdi. Kozlu ilçesindeki Ilıksu Deresi'nde taşkın riskine karşı jandarma ekipleri önlem aldı. Ayrıca Değirmenağzı Tüneli girişinde meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, şehirde yaşanan durum hakkında açıklamalarda bulunarak, şu ana kadar can kaybı ve ciddi yaralanma olmadığını belirtti.

Hacıbektaşoğlu, halkı dikkatli olmaları konusunda uyararak, meteorolojik tahminlere göre yağışların devam edeceğini ve risklerin devam edebileceğini söyledi. Vatandaşların herhangi bir acil durumda 112 Acil Çağrı Merkezi'ni aramaları gerektiğini vurguladı. Vali Hacıbektaşoğlu, durumun yakından takip edileceğini ve gerekli önlemlerin alınacağını belirtti. .

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
2 Ekim 2024 e-gazete