GÜNDEM

14 Barodan Ortak Açıklama

Aralarında Batman Barosunun da bulunduğu 14 ilin Barosu, Mersin, Siirt, Ağrı ve İstanbul gibi birçok şehirde Kürtçe şarkı eşliğinde halay çeken vatandaşların hedef gösterilmesi ve gözaltına alınmasını ortak basın açıklaması ile eleştirdi.

14 Barodan Ortak Açıklama
29-07-2024 00:10
28-07-2024 20:36

TOPLUMSAL BARIŞI ZAYIFLATIYOR

Yapılan ortak açıklamada “Kürtler ve Kürt meselesi mevzubahis olduğunda devletin güvenlikçi politikaları ve yargısal tasarruflarının devreye girmesi kabul edilemez olup bu çerçevede halay videoları üzerinden gerçekleştirilen gözaltı ve tutuklama furyasının demokratik bir hukuk devletinde yeri yoktur. Mevcut kırılgan toplumsal barışı zayıflatmaktan başkaca bir amaca hizmet etmeyen bu tasarruflardan vazgeçilmesi, yargının ise temel hak ve özgürlükleri koruyucu bir tutum alarak sosyal medyanın linç havasına ortak olmaması gerekir.Barolar olarak; ölçüsüz gözaltı ve tutuklama kararlarıyla hukuki güvencelerin göz ardı edildiği, masumiyet karinesi ile hukuki güvenlik hakkı ihlal edilerek yurttaşların yargı baskısına maruz bırakıldığı uygulamalardan vazgeçilerek gözaltına alınan veya tutuklanan yurttaşların serbest bırakılmasını talep ediyoruz” denildi.(Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Bavo 2 ay önce
Kürtçe halay dolayısı ile tutuklanmadılar. 50Bin insanı katleden terör şebekesi PKK nın lehine slogan attıkları için alındılar. BARO terör BAROnluğu yapma!!!
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA