TÜRKİYE VE DÜNYADAN

3. Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu

Disineder tarafından düzenlenen festivalde ödül kazananlar belli oldu.

3. Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu
24-10-2024 04:39
23-10-2024 21:25

Diyarbakır Kültür Sanat ve Sinema Derneği (Disineder), T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle 18-20 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleşen 3. Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu.

Gala gecesi, Nevada Coffee Amfi Sahnesi'nde gerçekleşen etkinlikte Ahmet Arif Emek Ödülü Oyuncu Meral Çetinkaya'ya, Sami Hazinses Emek Ödülü ise Oyuncu Necmettin Çobanoğlu'na verildi. Ulusal jüri üyeleri ve uluslararası jüri üyeleri de belirlendi.

Festival kapsamında gerçekleşen Masterclass etkinliğinde Kıvanç Terzioğlu'nun moderatörlüğünde Meral Çetinkaya ve Necmettin Çobanoğlu ile söyleşi gerçekleşirken, Aleyna Seymen moderatörlüğünde Savaş Satış söyleşisi düzenlendi.

Festivalde öne çıkan ödüller arasında Uluslararası Kurmaca En İyi Film "This Is Not Norway" ve Ulusal Belgesel En İyi Film "İyi Ölüm" bulunuyor.

Ayrıca, Ulusal Kurmaca En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni ve En İyi Yönetmen gibi kategorilerde de ödüller sahiplerini buldu. 3.

Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivali'nde kazananların listesi şu şekilde:- Uluslararası Kurmaca Jüri Özel Ödülü: Central Hospital - Vahid Navid Nami- Ulusal Belgesel Jüri Özel Ödülü: Ekmek Teknesi - Meryem Ateş & Hakan Varankaya- Ulusal Kurmaca En İyi Kadın Oyuncu: Dank Ecem Gündoğan- Ulusal Kurmaca En İyi Erkek Oyuncu: Şöyle Anlatayım - Baran Bölükbaşı- Ulusal Kurmaca En İyi Senaryo: Eksi Bir - Ömer Ferhat Özmen- Ulusal Kurmaca En İyi Görüntü Yönetmeni: Dünyada Öyle Şeyler Olmuyor - Orçun Özkılınç- Ulusal Kurmaca En İyi Yönetmen: Eksi Bir - Ömer Ferhat Özmen- Ulusal Kurmaca En İyi Film: Kaç Gün Sürecek - Abdullah Çeper.


Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA