YAŞAM

3. Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivali Heyecanı Başladı

Diyarbakır Kültür Yolu tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivali, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle gerçekleştirilecek. Festivalde birbirinden değerli jüri üyeleri ve filmler yer alacak.

3. Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivali Heyecanı Başladı
17-10-2024 21:09

Diyarbakır Kültür Yolu bünyesinde faaliyet gösteren Diyarbakır Kültür Sanat ve Sinema Derneği (Disineder), T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle 18-20 Ekim 2024 tarihlerinde 3. Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivali'ni düzenliyor. Festival kapsamında Ahmet Arif Emek Ödülü oyuncu Meral Çetinkaya'ya, Sami Hazinses Emek Ödülü ise oyuncu Necmettin Çobanoğlu'na verilecek. Jürilerde ise birçok değerli isim yer alacak.

Ulusal Kurmaca Jürisi'nde Hüseyin Karabey, Didem Ellialtı, İştar Gökseven, Feride Çetin, Hakan Körezli; Ulusal Belgesel Jürisi'nde Tayfur Aydın, Nafiseh Laleh, Bora Davutoğlu; Uluslararası Kurmaca Jürisi'nde Kenan Mansur Doğru, Ftesa Hazrolli, Ramazan Kılıç görev yapacak. Festivalde toplamda 23 film yarışacak ve üç farklı kategoride ödüller sahiplerini bulacak.

Finalde yer alacak filmler arasında Abdullah Çeper'in "Kaç Gün Sürecek", Mehmet Acaruk'un "Elma", Tuvana Simin Günay'ın "Dark", Onur Güler'in "Hangi Gece Büyüdüysem", Damla Ersan'ın "Şöyle Anlatayım" gibi önemli yapımlar bulunuyor.

Festivalin Ulusal Kısa Belgesel kategorisinde ise Yusuf İslam Ölmez'in "Işığın İzinde: Zaz", Mehmet Ali Poyraz'ın "Yaren", Meryem Ateş-Hakan Varankaya'ın "Ekmek Teknesi" gibi dikkat çeken belgeseller yarışacak. Uluslararası Kısa Film kategorisinde ise Central Hospital, Darcine's Day, Kimono gibi isimler finale kalmaya hak kazandı. Yönetmen ve yapımcı Serhat Gönen'in liderliğinde gerçekleştirilecek olan 3. Diyarbakır Uluslararası Kısa Film Festivali, sinema severlere unutulmaz bir deneyim yaşatacak. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA