YAŞAM

31. Altın Koza Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu

Adana'da düzenlenen 31. Altın Koza Film Festivali'nde verilen ödüller açıklandı.

31. Altın Koza Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu
29-09-2024 09:39

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın katılımıyla gerçekleşen 31. Altın Koza Film Festivali'nde birbirinden değerli ödüller sahiplerini buldu.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda En İyi Film ödülü Murat Fıratoğlu'nun yönettiği "Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri" adlı filme verilirken, Jüri Özel Ödülü Burak Çevik'in "Hiçbir Şey Yerinde Değil" filmine layık görüldü. Adana İzleyici Ödülü ise Hikmet Kerem Özcan'ın "Hakkı" adlı filmine verildi.

Ulusal Belgesel Film Yarışması'nda En İyi Belgesel Ödülü İlkay Nişancı'nın "Zamanın Kıyısında Sınav" filmine, Jüri Özel Ödülü ise Bahar Bektaş'ın "Sürgün Asla Bitmez" adlı filmine verildi.

Ayrıca, Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda En İyi Film ödülü Çağıl Bocut'un "Her Gün Biraz Daha Kolay" adlı filmine, Jüri Özel Ödülü ise Nasrin Mohammadpour'un "21 Hafta Sonra" adlı filmine layık görüldü.

Öğrenci Kısa Film Yarışması'nda ise En İyi Film ödülleri Yaşar Güney Yurdakul, Yağmur Canpolat, Berna Oduncu, Enes Kılıç ve Ayşenur Ateş'in filmlerine verildi. Adana Kısa Film Yarışması'nda ise En İyi Film Ödülü Muhittin Yüceli'nin "Zamanın Ustası" adlı filmine layık görüldü.

Edebiyat Uyarlaması Uzun Metraj Senaryo Yarışması'nda ise Şükran Yiğit'in "Burası Radyo Şarampol" projesi En İyi Senaryo Ödülü'ne layık görülürken, Jüri Özel Ödülü Hakan Bıçakçı, Barış Kefeli ve Nükhet Taneri'nin senaryosunu yazdığı "Uyku Sersemi" adlı projeye verildi. Festivalde verilen diğer ödüller arasında En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Müzik gibi kategoriler de bulunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA