60 yaş üstü bireylere fırsat

60 yaş üstü bireylere fırsat

60 yaş üstü bireylere üniversite eğitimi vermeyi amaçlayan 60 + Tazelenme Üniversitesi projesine Batman Üniversitesi de dâhil oldu. 

Aktif ve sağlıklı yaşlanma perspektifi kapsamında yaşlıların toplumsal hayata etkin katılımlarını sağlamak ve üniversite bünyesinde eğitim almaları için geliştirilen Tazelenme Üniversitesi iş birliği protokolü, Batman Üniversitesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında imzalandı.  Protokolü Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Yasin Akar’a vekaleten Genel Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Mehtap Bingül ve Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’e vekaleten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe imzaladı. Törende Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şube Müdürü Bülent Karakuş, İl Müdürü Mehmet Zeki Eryarsoy, Batman Üniversitesi adına proje sorumlusu öğretim elemanı Öğr. Gör. Ebru Noyan ve Batman Üniversitesi yetkilileri hazır bulundu.

60 YAŞ ÜSTÜNE EĞİTİMLER DÜZENLENECEK

Batman Üniversitesi, Türkiye’de halihazırda 13 üniversitenin dahil olduğu Tazelenme Üniversitesi Projesine Güneydoğu Anadolu Bölgesi üniversiteleri arasında ilk imzayı atmış oldu.  Tazelenme Üniversitesi ile ilimizde ve bölgemizde yaşayan 60 yaş üstü bireylerin ihtiyaçlarına uygun olacak şekilde farklı bilim dallarında sertifikalandırmaya dayalı eğitim verilmesi planlanıyor. Eğitimler hayat boyu öğrenme modeline uygun yapılacak.

GÜNEYDOĞU’DA PROJEYE DAHİL OLAN İLK ÜNİVERSİTE…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Mehtap Bingül "Güneydoğu’da Tazelenme Üniversitesi protokolünü imzalayan ilk üniversite olduğu için Batman Üniversitesine teşekkür ederiz. Hayat boyu öğrenme kapsamında, sağlıklı ve aktif yaşlanma konularında Bakanlık olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gerçekten profesyonel bir ekiple çalışıyoruz ve akademisyenlerle yol almanın daha verimli olacağına inanıyoruz. Tazelenme Üniversitesi protokolü kapsamında, Bakanlık olarak sorunlara yerelden başlamanın daha verimli olacağına inanıyoruz. Üniversiteleri, yerel yönetimleri, STK'ları ve Bakanlığımızı bu projede masanın birer ayağı olarak görüyoruz. Üniversitelerimizin akademisyenleri öncülüğünde sosyal yaralara çare bulacak çalışmaların gerçekleştirileceğine inanıyoruz. Projemizi Türkiye geneline yaygınlaştırmak ve yaşlılarımızın huzurevine gitmeden önce kendi ortamlarında refah içinde yaşamalarını sağlamak istiyoruz" dedi. Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe ise protokol hakkında “2024 yılının Emekliler Yılı olarak kabul edilmesi ile Emekliler Yılı'nda 60 yaş üstü bireyler için bu protokol, üniversitemiz için mutluluk vericidir. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde üniversitemizin protokole imza atan ilk üniversite olması üniversitemizin insan odaklı bir üniversite olma misyonuna yakışır bir adım oldu. Bu protokoller ile insan odaklı bir üniversite olma misyonumuzu gerçekleştiriyoruz” dedi. (Üniversite Bülten)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
Sümeyye
Sümeyye 7 ay önce
Üniversitenin danışman hocaları ilk önce öğrencilerine dikkat etsinler verdikleri onaylara onlar yüzünden 1 senesi uzayan bir öğrenciyim ya hocam ben gelip size bunu dedim dersi almıyorum dedim hoca zaten seçmeli birşey olmaz dedi ama oluyormuş hocam tüm derslerimi vermiş ve mezun olduğumu sanırken meğerse hocamın dediği gibi gözden kaçmış olmalı diyor hocam bir öğrencinin bir senesine mal oldu hocam dediğiniz şey o kadar umursamaz ki o kadar umrunda değil ki hocanın dediklerini unutamıyorum gözden kaçmış olmalı hâlbuki ben herkesi aradım seni nasıl görmedim ya gözden kaçmış olmalı dedi aynı şu cümleler ile karşısındaki öğrencinin ışığını söndürdü irfan çıktıktan sonra ben yaklaşık olarak 2 veya 3 saat ağladım ve bunu ailem hayla bilmiyor nasıl diyeceğim bilmiyorum
RESMİ İLANLAR
TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...mid2