GÜNDEM

ACAR BAŞARAN’DAN BAŞBAKAN YILDIRIM VE BAKAN BOZDAĞ’A SORU ÖNERGESİ

ACAR BAŞARAN’DAN BAŞBAKAN YILDIRIM VE BAKAN BOZDAĞ’A SORU ÖNERGESİ

ACAR BAŞARAN’DAN BAŞBAKAN YILDIRIM VE BAKAN BOZDAĞ’A SORU ÖNERGESİ
24-03-2017 18:38

BAKAN BOZDAĞ’A “AÇLIK GREVLERİ” SORULDU

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından cevaplanması istemiyle Meclise soru önergesi verdi.

“MAHKUMLARIN SAĞLIK DURUMLARI BİLİNMİYOR”

Hapishanelerde yaşandığı iddia edilen hak ihlallerine karşı İzmir, Edirne, Şakran, Van ve Sincan Cezaevlerindeki mahpusların süresiz-dönüşümsüz açlık grevine girdiğini hatırlatan Acar Başaran “Açlık grevleri ancak basına yansıyan bilgilerle takip edilebildiğinden ve HDP'li vekillerin cezaevlerini ziyaret etmesi engellendiğinden mahpusların sağlık durumlarına ilişkin güvenilir bilgi almak oldukça imkansız hale gelmektedir. Bakanlığınıza ulaşan bilgilere göre kaç cezaevinde mahpuslar açlık grevine girmiştir? Hangi nedenlerle açlık grevine girmişlerdir? Açlık grevlerinin başladığı cezaevlerinden, grev yapan kaç mahpus başka cezaevlerine sevk edilmiştir? Sevk edilirken sağlık durumları göz önüne alınmış mıdır? Bakanlığınıza ulaşan bilgilere göre, açlık grevine giren mahpusların resmi talepleri nelerdir? Bu taleplere dair Bakanlığınızın bir çalışması bulunmakta mıdır?” sorularını yöneltti.

 

BAŞBAKANA, MAKAM ARAÇLARINI SORDU!

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Başbakan Binali Yıldırım tarafından cevaplanması istemiyle Meclise soru önergesi verdi.

Hollanda ve Almanya ile yaşanan diplomatik krizin ardından, bazı Bakanlara resmi hizmet nedeniyle tahsis edilen uçakların, yurtdışında referandum çalışması yapmak için kullanıldığını gündeme getiren Acar Başaran “Mevcut bakanlardan kaçının, kaç adet makam uçağı ve arabası bulunmaktadır? Bu bakanlıklara tahsis edilen uçak ve araçların 2014-2017 yılları arasında harcadıkları yakıt masrafı ne kadardır? 20 Ocak 2017 ile 20 Mart 2017 tarihleri arasında, bakanlara tahsis edilen uçak ve araçların kaçı ile yurtiçi ve yurtdışında referandum çalışması yapılmıştır? Bu tarihler arasında yakıt için ne kadar harcama yapılmıştır? Makama tahsis edilen araç ve kaynakları seçim çalışmaları için kullandığı iddia edilen bu bakanlar ile ilgili bir işlem yapılmış mıdır? Yapılmadı ise yapılacak mıdır?” sorularını yöneltti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA