GÜNDEM

AKİL’LER ÇÖZÜM SÜRECİNİ KONUŞTU

AKİL’LER ÇÖZÜM SÜRECİNİ KONUŞTU

AKİL’LER ÇÖZÜM SÜRECİNİ KONUŞTU
11-09-2014 20:13

Türkiye Barış Meclisi (TBM)’nin Akil İnsanlar Heyet Üyeleri ile gerçekleştirdiği toplantıda çözüm sürecine ilişkin önemli konular konuşuldu.

23. Dönem AK Parti Batman Milletvekili ve Akil Adamlar Heyeti Üyelerinden Emin Ekmen’in de katıldığı toplantıda Akil İnsanlar Heyeti’nin 30’u aşkın üyesi ve çözüm sürecine ilişkin hükümet çalışmalarında yer alan görevliler yer aldı. İstanbul Haliç Kongre Merkezi Balat toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda Kürt sorununun çözüm çabalarının bir parçası olarak yapılan yasal düzenlemeler ele alındı. Yasanın hayata hızlı ve sağlıklı biçimde nasıl geçirileceği, uygulanma anında dikkat edilmesi gereken hususlar gibi konular tartışmaya açıldı.

SÜRECE KATKI YAPMAK İSTİYORUZ

Toplantı sonrası gazetemize konuşan Emin Ekmen,  önemli bir fırsat yakalandığını belirterek, bunun kalıcı ve adil bir barışa dönüşmesi için “çözüm sürecinin” etkin bir biçimde sonuçlanması için çaba gösterdiklerini söyledi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Hakan Taymaz,  Yaklaşık 20 ayı geride bırakan sürecin, Türkiye’yi kalıcı barışa bir an önce ulaştırmasını her şeyden önemli gördüklerini dile getirdi. Taymaz, “çözüm süreci sıkıntılı ilerliyor, sorunlu ilerliyor. Nasıl tarif edersek edelim ama bütün dünyada bu sorunların benzer süreçler yaşayarak çözüldüğünü, kalıcı çözüme böyle ulaşıldığını bilerek, bizim için belki küçük ama sorunun çözülmesi için büyük adımları zamanında atmaktan, görevlerimizi zamanında yerine getirmekten geçtiğini hatırlatmak istiyorum” dedi.  Yapılan konuşmalardan sonra basına kapalı olarak devam eden toplantının ayrıntılarının Emin Ekmen tarafından Başbakan Ahmet Davudoğlu’yla paylaşılacağı belirtildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA