GÜNDEM

Ankara Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada ticarette kullanılan GTP sistemi ve Sudan ile ticaret anlaşması hakkında bilgi verildi

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, ticarette kullanılan GTP sistemi ve Sudan ile ticaret anlaşması hakkında önemli detaylar paylaşıldı.

Ankara Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada ticarette kullanılan GTP sistemi ve Sudan ile ticaret anlaşması hakkında bilgi verildi
10-10-2024 02:10

Ankara Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, tüm dünyada ticarete konu olan malların "Armonize Sistem (GTP)" adı verilen sistemle tanımlanıp, kodlandığı belirtildi. Bu sistem çerçevesinde, sığır, koyun ve keçi sakatatlarının yanı sıra diğer hayvanların sakatatlarının "02.

06 nolu GTP" altında sınıflandırıldığı ifade edilen açıklamada, ticarete konu tüm ürünlerin bir gümrük pozisyonu ile sınıflandırıldığı ve tüm anlaşmaların, ticarete konu olsun olmasın, tüm ürünlerle ilgili değerlendirmeleri içerdiği aktarıldı.

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan ve basın yayın organlarında yer alan, "Sudan'dan domuz eti ithalatı yapıldığı" yönündeki iddiaların ise asılsız olduğu belirtildi.

Anlaşma'nın tam olarak uygulanmasıyla birlikte tüm tarife satırlarının yüzde 87'sini kapsayan geniş yelpazedeki tarım ve sanayi ürünlerimiz, 47 milyonluk Sudan pazarına en avantajlı giriş koşullarından yararlanma imkanı elde edecek, aynı zamanda Afrika için de ülkemize önemli fırsatlar ortaya çıkaracaktır.

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA