SİYASET

Balpınar’da siyaset değil projeler konuşuluyor

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Yeniden Refah Partisi’nden Balpınar Belediye Başkanlığına seçilen İmadeddin Ekmiş, beldenin kalkınması için hazırladığı projeleri hızlandırdı.

Balpınar’da siyaset değil projeler konuşuluyor
15-06-2024 11:55
15-06-2024 11:56

Başkan Ekmiş, beldede eğitim kalitesini artırmak için Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’ı, tarımı geliştirmek için ise Vali Ekrem Canalp ve DSİ 103. Şube Müdürü M. Eşref İnal’ı ziyaret ederek projeleri hakkında bilgi verdi.

BELDEDE EĞİTİM KALİTESİNİ ARTIRACAK GÖRÜŞME

n Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran il beldedeki eğitim ve öğretimin iyileştirilmesi için istişare yapan Ekmiş “Öğrencilerimizin önümüzdeki eğitim ve öğretim yılı olan 2024–2025 döneminde hiçbir sorun yaşamamak için şimdiden gerekli görüşmelerimizi yapıyoruz. Yine Balpınar’daki okullarımızın eksikliklerini, idarecilerimizin ve öğrencilerimizin ihtiyaç duyduğu taleplerini de İl Müdürümüz Mahmut Kurtaran’a ilettik” dedi.

BALPINAR, ANTALYA VE MERSİN İLE YARIŞACAK GÜÇTE

n Balpınar’da tarımı geliştirecek projelere imza atacaklarını belirten Ekmiş, Vali Ekrem Canalp'ı ziyaret ederek belediyenin çalışmaları ve 5 yıllık eylem planı ile ilgili bilgi verdi. Seracılıkta Balpınar’ın verimli topraklara sahip olduğunu söyleyen Başkan Ekmiş “Balpınar Türkiye'de Antalya, Mersin ve sebzecilik alanında kendilerini geliştiren yerler arasına girebilir. Belediye olarak hem arazilerimizi verimli kullanmak hem istihdamı artırmak için bütün projelerimizi hayata geçireceğiz. Seracılıkla başta olmak üzere mevsimine göre arazilerimizi verimli ve doğru tarım projeleriyle işlersek, halkımızın sofralarına da yılın 12 ayı organik ürünler en uygun fiyata girecektir” dedi.

SERACILIK GELİŞECEK

n Seracılığın geliştirilmesi ve çiftçilerin su ihtiyacının giderilmesi konusunda DSİ 103. Şube Müdürü M. Eşref İnal’ı ziyaret eden Başkan Ekmiş “Seracılık hizmetlerimiz ve sulu tarım yapan çiftçilerimiz için suyun değerini iyi biliyoruz. DSİ’nin bölgemizdeki hizmetlerini takdirle karşılıyor ve yeni projelerin hayata geçirilmesi için Şube Müdürümüz M. Eşref İnal ile görüştük. Balpınar için, çiftçilerimiz için ve halkımız için projelerimiz var” dedi.

İÇME SUYU SORUNUNU ORTADAN KALDIRACAK BULUŞ

n Balpınar Belediye Başkanı İmadeddin Ekmiş, beldenin ihtiyaç duyduğu bol suyun olduğu yeni bir kuyu tespit ettiklerini duyurarak “Daha önce belde dışında getirmeyi planladığımız su kaynağı yerine yeni bir su kuyusu keşfettik. 400 Metre derinlikte çok kaliteli bir su tespit edildi. Yakın bir sürede bu su kaynağını beldemizin dört bir yanına ulaştıracağız” dedi.

BAŞKAN EKMİŞ, GABB ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ

n Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği (GABB) üyeliğine seçilen Balpınar Belediye Başkanı İmadeddin Ekmiş, Diyarbakır’da yapılan ilk toplantıda Komisyon üyeliğine de seçildi. Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği (GABB) 2024 yılı olağanüstü meclis toplantısına Balpınar Belediye Başkanı İmadeddin Ekmiş ve Belediye Meclis Üyesi Kemal Demir katılım sağladı. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA