GÜNDEM

Batman’da kaçak yapıyla savaş başlıyor

Ruhsatsız kaçak yapılaşmayla mücadele çerçevesinde denetimlerini artıran Batman Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, tespit ettiği kaçak yapılar için yasal işlemler başlatarak bu yapıların belirlenen süre ve planlama dahilinde aşamalı olarak yıkımı için kararlar aldı.

Batman’da kaçak yapıyla savaş başlıyor
21-09-2024 17:52
21-09-2024 17:54

YIKIM KARARLARI ALINDI

Batman Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü son denetimlerde çeşitli bölgelerde tespit edilen kaçak yapılar için yasal işlemlerin başlatıldığını ve bu yapılar için yıkım kararlarının alındığı belirtti. Yapı Kontrol Müdürlüğü, inşaat faaliyetine başlanmadan önce mutlaka gerekli izin ve ruhsatların alınması gerektiğini, izinsiz ve mühendislik hizmeti almadan yapılan yapıların uzun vadede büyük tehlikeler yaratabileceği uyarısında bulundu. Sağlıklı ve güvenli bir şehir için ölüm ve tehlike saçan izinsiz yapılaşmalara asla göz yummayacaklarını vurgulayan Yapı Kontrol Müdürlüğü “Bu binalar, arsa sahiplerinin ustalarla yaptığı planlamalar doğrultusunda inşa ediliyor. İleride Bir kat daha çıkayım, kızım için bir daire yapayım diyerek kat eklemeleri yaşanıyor. Ancak mühendislik hizmeti olmadan inşa edilen binalar, ileride mezar olacak evlere dönüşebilir” dedi.

6 ŞUBAT DEPREMİ’NDE YAŞANANLARI GÖRDÜK

6 Şubat depremlerinde mühendislik hizmeti alınmayan yapıların deprem karşısında ne kadar zayıf olduğunun ortaya çıktığını hatırlatan Yapı Kontrol Müdürlüğü “Kaçak yapılaşmanın yalnızca bireysel değil, toplumsal boyutta da ciddi zararlar verir. Bu yapılar can ve mal güvenliğini tehdit ettiği gibi doğal kaynakları da tahrip emenin yanı sıra kentsel alt yapı içinde çok büyük bir tehlike. Dolayısıyla halkın güvenliği ve yaşam kalitesini korumak zorundayız. Halkımızdan beklentimiz imar mevzuatına uygun hareket etmeleri ve kaçak yapılaşmaya karşı duyarlılık göstermeleri. Kentin düzeni ve güzelliğini korumak sonuçta herkesin sorumluluğu” dedi.(Belediye Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA