GÜNDEM

Batman’da nehir artık tersine dönüyor

Batman’ın Kozluk İlçesini ziyaret eden Vali Ekrem Canalp, tarihi Kozluk kalesinde ve Hıdır Bey Camisi’nde incelemelerde bulundu, yeni üretime başlayan tekstil fabrikasının açılış törenine katıldı.

Batman’da nehir artık tersine dönüyor
05-10-2024 17:24
05-10-2024 17:25

TARİHİ MEKANLARDA İNCELEME YAPILDI

Vali Canalp, Kozluk’ta esnafı ziyareti yaptı. Tarihi Kozluk Kalesi ve Hıdırbey Camisi’nde incelemelerde bulunan Vali Canalp, tarihi mekanların turizme kazandırılması için gerekli düzenleme ve tadilatların yapılması için talimat verdi.

BATMAN ARTIK GÖÇ ALIYOR

Batman Valisi Ekrem Canalp ve Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğinde geliştirilen Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında DİKA tarafından desteklenerek Batman İl Özel İdaresi tarafından ilçede yapımı tamamlanan tekstil fabrikasının açılışını yaptı. Vali Canalp, işletmeciden üretim faaliyeti hakkında bilgi aldı. Vali Canalp, ilimizde faaliyete geçecek sanayi alanları ilgili bilgi vererek, ilçeye bağlı Samanyolu Köyünde 110 dönüm üzerinde kurulacak alanda tekstil kent kurulacağını ifade etti. Kurulacak diğer Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ile ilgili bilgi veren Vali Canalp “Raman OSB, Batman Çayı kenarında da 200 dönüm alanda küçük sanayi siteleri kuracağız. Sanayi alanları faaliyete girdiğinde Batman’da işsizlik kalmayacak. Maliye ve Hazine Bakanımız Mehmet Şimşek, Batman’da zamanında tekstilin hem temelini atmış hem gövdesini yükseltmiş. Biz bu halkayı büyütüyoruz. Çemberlere yeni çemberler ilave ediyoruz. Batman’da iki çeşit nüfus büyüklüğü var. Bunlardan biri nüfus artışı, yani doğumdan kaynaklanan nüfus artışı ve ölümden kaynaklanan nüfus azalışı. Bu iki veri arasındaki fark, nüfus artışı demektir. Ama başka bir nüfus parametresi var. O da, göç hareketidir. Göç hareketi Batman’da uzun yıllar hep negatif seyretti. Ama son yılda tersine döndü. Batman’da nehir artık tersine akıyor. İnsanlar artık Batman’ı terk etmiyor, tam tersine Batman’a geliyor. Buranın cazibesi artmış demektir. Açtığımız tesisin kapasitesi 200 kişi. 200 kişi demek 200 haneye net gelir girişi ve sosyal güvence demektir” dedi. (Ubeydullah Baş)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA