GÜNDEM

Batman’ın ilk multidisipliner sempozyumu…

Batman’da, Batman Üniversitesi ve Dicle Üniversitesi öncülüğünde ilk kez Multidisipliner Yaklaşımlar Sempozyumu düzenledi.

Batman’ın ilk multidisipliner sempozyumu…
16-09-2024 12:57
16-09-2024 12:59
BATMAN

FARKLI ÜNİVERSİTELER DE SEMPOZYUMA ORTAKLIK ETTİ

Batman Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Harvard Üniversitesi, Adıyaman Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Harran Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi ile Pelvik Taban ve Kozmetik Jinekoloji Derneği (PET-KOZ), Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV), Uluslararası Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (UJOD) ve Doğu Pediatri Dernekleri iş birliğinde düzenlenen sempozyumda açılış konuşmalarını Batman Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve Batman Valisi Ekrem Canalp’ın eşi Dr. Ayten Canalp yaptı.

ÇALIŞMALAR BİLİMSEL ZEMİNE TAŞINIYOR

Batman Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. İdris Demir “Batman’da gerçekleştirdiğimiz sempozyumda birçok branş tarafından ele alınan konular multidisipliner yaklaşımla değerlendirildi. Batman’da gerek kamu hastaneleri gerekse özel hastaneler bölgemize yoğun bir  şekilde hizmet vermektedir. Bu sempozyumla birlikte bu çalışmalar da bilimsel zemine taşındığını belirterek konuşmasını bitirdiler” dedi.

MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIMIN ÖNEMİ ARTIYOR

Ç Batman Valisi Ekrem Canalp’ın eşi Dr. Ayten Canalp “Günümüz bilim dünyasında multidisipliner yaklaşımın önemi  gün geçtikçe artmaktadır. Birçok ülkede ve Türkiye’de farklı konular üzerinde çalışan bilim insanlarının,ortak bir amaca hizmet ettikleri çalışmalar ve ortaya koydukları performans gün geçtikçe artmaktadır. Bu yüzden şehrimizde  hem halkımızın hem de sağlık çalışanlarımızın fayda göreceği bilimsel çalışmaların artarak devam etmesi dileğiyle” dedi.

SEMPOZYUM, DEĞERLİ KATILIMCILARLA GERÇEKLEŞTİ

Sempozyum kapanış konuşmasını yapan KAHEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Demet Orhan Başer ise “Batman, bölgede sağlık hizmetleri açısından tüm bölgeye çok aktif hizmet vermektedir. Bu bilimsel toplantı, kadın doğum, pediatri, diş hekimliği ve acil tıptan Türkiye’nin dört bir yanından gelen  çok değerli konuşmacı hocalarımızın  Batman’da bizlere eğitim vermesi açısından çok değerli. Bu değerli kadroyu çatısında toplayan Batman Üniversitesine çok teşekkür ediyoruz. Organizasyonda emeği geçen Dr. Erhan Okuyan’a, Dr. Mulaim  Sizer ve Dr. Gamze Danış’a ayrıca teşekkür ediyoruz. KAHEV olarak ülkemizde; bilimin, teknolojinin, fennin her zaman yanında olacağız” dedi. (Ramazan Demir)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA