EĞİTİM

Batman Üniversitesi, Elsevier’in listesine girdi

Stanford Üniversitesi Bilim İnsanı Prof. John P. A. Loannidis’in katkılarıyla Eylül 2024’te dünya üzerinde en çok atıf alan akademisyenlerin listesi Elsevier veri tabanında kariyer boyu ve son yıllık olmak üzere iki ayrı formatta açıklandı.

Batman Üniversitesi, Elsevier’in listesine girdi
03-10-2024 21:58

LİSTEDE BATMAN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİSYENLERİ DE YER ALDI

Bilim insanları, standart Science-Metrix sınıflamasına göre 22 bilim alanı ve 174 alt alanda sınıflandırıldı. En az 5 makalesi olan tüm bilim insanları için alana ve alt alana özgü yüzdelik dilimler de oluşturuldu.

Elsevier tarafından ICSR Lab (https://www.elsevier.com/icsr/icsrlab) aracılığıyla sağlanan Scopus verileri kullanıldı.

TÜRKİYE’DEN AKADEMİSYENLER DE LİSTEDE…

Türkiye özelinde 1518 araştırmacı bilim insanı son yıllık listeye, 1172 araştırmacı bilim insanı ise kariyer boyu listesine girmeye hak kazandı.

Batman Üniversitesinden 5 bilim insanı kariyer boyu ve 8 bilim insanı son yıl listesinde dereceye girmeyi başardı.

KARİYER BAZINDA YER ALAN ETKİ SIRALAMASINDA YER ALAN AKADEMİSYENLERİMİZ:

Batman Üniversitesinden kariyer boyu bazında etki sıralamasında yer alan akademisyenler arasında Prof. Dr. Hüseyin Aydın, Prof. Dr. Hasan Toğrul, Prof. Dr. İnci Türk Toğrul, Doç. Dr. Yılmaz Kaya, Prof. Dr. Şehmuz Altun, Doç. Dr. Baran Hekimoğlu yer aldı.

YIL BAZINDA ETKİ SIRALAMASINDA YER ALAN AKADEMİSYENLERİMİZ:

Batman Üniversitesinden yıl bazında etki sıralamasında yer alan akademisyenler arasında ise Doç. Dr. Davut İzci, Doç. Dr. Baran Hekimoğlu, Doç. Dr. Serdar Ekinci, Prof. Dr. Hüseyin Aydın, Prof. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul, Doç. Dr. Yılmaz Kaya, Doç. Dr. Şükrü Merey ve Doç. Dr. Abdullah Muratoğlu yer aldı. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA