GÜNDEM

Batman Valisi, Hasankeyf’in köylerini gezdi

Batman Valisi Ekrem Canalp, Hasankeyf İlçesine bağlı 11 köyü gezerek vatandaşların taleplerini dinledi.

Batman Valisi, Hasankeyf’in köylerini gezdi
23-10-2024 15:54
23-10-2024 15:56
BATMAN

KÖYLERDE YAPILAN ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

Büyükdere, Akalın, Saklı, Irmak, İncirli, Üçyol, Karaköy, Uzundere, Aksu, Tepebaşı ve Çardaklı Köylerini gezen Vali Canalp, köylerde yapılan çalışmaları da inceledi.

TAZİYE EVİNİN EKSİKLERİ TAMAMLANDI

Talimatlar üzerine, Aksu Köyünde taziye evine 100 adet plastik sandalye ve 30 adet plastik masa teslim edildi.

SAKLI KÖY’DE ALTYAPI SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Saklı’da köy içi parke taşı döşeme, grup köy yolu onarımı ve su deposu yenileme çalışmaları tamamlandı. Üç şehidin mezarları yapıldı, GSM şebeke sorununa yönelik baz istasyonu kuruldu, kanalizasyon şebekesi tamamlandı.

ÜÇYOL KÖYÜ’NE ÇOCUK OYUN GRUBU KURULDU

Üçyol Köyünde çocuk oyun grubu ve kent mobilyalarının kurulumu yapıldı. Mesire alanı düzenlendi, köy içi parke taşı döşeme çalışmaları tamamlandı.

KARAKÖY’DE KOKU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Karaköy’de su kanalı ve yol onarımı için etüt yapıldı. Köy fosseptiğinden kaynaklanan kötü koku sorunu çözülürken, mezarlık için tel örgü ve direkler sağlandı, taziye evinin onarımı için gerekli malzemeler temin edildi.

IRMAK KÖYÜ’NE 100 BİN TL ÖDENEK

Irmak Köyü’nde taziye evine 100 bin TL ödenek tahsis edildi. Kavacık Mezrası’na çocuk oyun grubu kuruldu, mezra yollarına parke taşı döşenirken, kanalizasyon şebekesi de tamamlandı.

TEPEBAŞI’NA 450 METRE SULAMA BORUSU DÖŞENDİ

Tepebaşı Köyünde arazi yolları açılarak parke taşı talepleri karşılandı. Sulama amaçlı talep edilen 450 metre boru İl Özel İdaresi tarafından sağlandı.

ÇARDAKLI’YA FOSSEPTİK YAPILACAK

Çardaklı Köyünde kanalizasyon sistemi onarıldı, köy değirmeni için fosseptik yapılacağı belirtildi.

AKALIN KÖYÜ’NE SU SONDAJ KUYUSU

Akalın Köyünde su sondaj kuyusu tamamlanarak 2,5 litre/saniye su elde edildi. Kanalizasyon talepleri KÖYDES kapsamında karşılanırken, taziye evine ahşap sedirler teslim edildi.

İNCİRLİ KÖYÜ’NE HAYVAN SULAMA GÖLETİ YAPILDI

İncirli’de hayvanların içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla Serçe Parmak Projesi kapsamında sondaj açıldı, 4 adet betonarme su yalağı teslim edildi.

UZUNDERE KÖYÜ’NE OYUN GRUBU VE FUTBOL SAHASI

Uzundere Köyünde çocuk oyun grubu ve kent mobilyaları kuruldu, futbol sahası onarıldı. Hayvan içme suyu göleti için etüt çalışmaları yapıldı ve Serçe Parmak Projesi uygulanmasına karar verildi. Kışın köy yolunda buzlanmaya karşı çalışma yürütüleceği belirtildi.

2 YILDA 48 İŞ PLANLANDI, 41’İ TAMAMLANDI

Ziyarete ilişkin açıklama yapan Vali Canalp, Hasankeyf’te 11 köyü ziyaret ettiklerini belirterek “İki yıl önce bu köylerde 48 adet iş planladık, 41’ini tamamladık. Köylerimizin sorunlarını çözmeye devam edeceğiz” dedi. (Hatice Türkan)

 

 


Editor : Bülten
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA