SİYASET

Batmanlı Vekil, TBMM komisyonunda konuştu; “Acil çözülmeli”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda cezaevlerindeki sağlık hizmetleri ve adli tıp süreçlerine dair önemli konuları gündeme getirdi. Ekmen, ağır hasta ve engelli hükümlülerin karşılaştığı zorlukların acilen çözülmesi gerektiğini belirtti.

Batmanlı Vekil, TBMM komisyonunda konuştu; “Acil çözülmeli”
04-07-2024 12:55
04-07-2024 12:56
BATMAN

ADLİ TIP KURUMU'NUN RAPOR VERME SÜREÇLERİ

Ekmen, Adli Tıp Kurumu'nun rapor verme süreçlerindeki aksaklıkların, özellikle Terörle Mücadele Kanunu kapsamında hüküm giymiş ve sağlık durumu ağır olan hükümlüler için ciddi sorunlar oluşturduğunu vurguladı. Ekmen, 2021 yılında yayımlanan İnsan Hakları Eylem Planı'nda, engellilik, hastalık ve yaşlılık nedeniyle ceza infaz kurumlarında kalamayacak hükümlülerle ilgili düzenlemelerin hala hayata geçirilmediğini belirterek “Bu düzenleme, kamu hastanelerinden alınacak raporlarla yetinilmesi gerektiğini öngörüyordu, ancak üç yıl geçmesine rağmen uygulanmadı. Kamu hastanelerinin bu tür raporları verebilme kapasitesi ne durumda? Eğer bu yasal düzenleme Meclisten geçerse, kamu hastanelerinin engellilik, hastalık ve yaşlılık nedeniyle rapor isteyen hasta mahkûmlara hizmet verebilme kapasitesi yeterli midir? Cumhurbaşkanlığı yetkisi, hasta hükümlüler için daha sık kullanılmalıdır. Cumhurbaşkanımızın 104'üncü madde yetkisi, hasta ve yaşlı hükümlüler için daha sık kullanılmalıdır” dedi.

SAĞLIK BAKAN YARDIMCISI TOLGA TOLUNAY’DDAN YANIT

Sağlık Bakan Yardımcısı Tolga Tolunay, cezaevlerinde yerinde sağlık hizmetlerinin sunulmaya devam ettiğini belirterek “Her 100 kişi için ayda üç saatten az olmamak üzere haftada en az bir kez, 750 ve üzeri kayıtlı kişide ise haftada iki kez yerinde sağlık hizmeti veriliyor. Ayrıca, cezaevlerinde düzenli olarak içme suyu kontrolü, çevre sağlığı hizmeti, bulaşıcı hastalıklarla mücadele, bağışıklama ve kanser taramaları gibi hizmetleri sunuluyor” dedi. (Deva Partisi Basın Bülteni)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA