Batmanlı Vekil, yerel basına destek istedi

Batmanlı Vekil, yerel basına destek istedi

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Cumhurbaşkanlığı 2025 Bütçesi üzerine değerlendirmelerde bulundu.

DİYANET İŞLERİ VE DİYANET VAKFI NEDEN DENETLENMİYOR!

Ekmen, 2014’ten beri Sayıştay’ın, Diyanet’in Hac Hizmetlerini denetlemediğinin altını çizerek “Diyanet Vakfı denetlenmiyor, Diyanet İşleri Başkanlığı denetlenmiyor. Eğer Devlet Denetleme Kurumu denetliyorsa kamuoyuna bir rapor yayınlamıyor. Biz niçin buradaki hizmetlerin kalitesini, pahalılığını, diğer İslam ülkeleriyle karşılaştırılmasını ve özellikle bu yıl büyük soruna yol açan vizesiz hacıların oraya gitmesindeki kamu otoritesinin zafiyetlerini açık yüreklilikle konuşmuyoruz? Hep nasihat mı dinleyeceğiz Diyanetten! Bir kere de hakikatleri şeffaflıkla, açıklıkla dinleme hakkımız yok mudur? Cumhurbaşkanlığının hacla ilgili yönetmeliğini masaya koyun, soru önergemi koyun, bu arkadaşlarla bu meseleleri sarahatle konuşun. Her yıl 100 bin hacı adayının ve milyonlarca hacca gitmek istediği hâlde gidemeyen kişilerin hakkı, hukuku var burada. Diyanet İşleri Başkanlığı sorularına yanıt vermiyor. Diyanet’in sayfasına girin, tuvalet onarımlarıyla ilgili olarak basın açıklaması var, sayın Ali Erbaş’ın kelimeyi şehadeti okumasını bilmediği iddiasına ilişkin basın açıklaması var, ikametine ilişkin var. Çift maaş aldığı iddialarına ilişkin açıklama var ama bu Hacla ilgili meselelere ne Meclis yoluyla ne de kamuoyunda genel gündem yoluyla bir cevap verilmiyor. 2 basın açıklaması yapılmış. Biri 13 Haziran’da vizesiz Türk hacılarının Diyanet tarafından şikâyet edildiği iddialarına yönelik ama bir açıklama yok, bir suçlama var. Bir de 23 Eylül’de bir daha hac fiyatlarına ilişkin bir açıklama yapılmış, burada da Diyanetin pahalı hac hizmeti yürüttüğüne dair iddialara cevap verilmiş. Yine, top başka yere atılıyor, bir açıklama yok” dedi.

İLAN ÜCRETLERİNDE ZAM ORANI YÜZDE 44 OLMALI

Yerel gazetelerin zor bir süreç geçirdiğini söyleyen Ekmen, İletişim Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Basın İlan Kurumu’nun yerel basına yönelik ilan ücretlerini yüzde 32 belirlemesine tepki göstererek “Değerleme oranının yüzde 44 olduğu bir dönemde zam oranının hiç olmazsa yüzde 44 oranıyla eşitlenmesi yerel basının önemli bir talebidir. Çünkü yerel basın şu anda nefes alamayacak durumda, âdeta içecek bir suya ve alacak bir nefese muhtaç” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...