TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Bazı belediyelerde işten çıkarılan işçiler eylem yaptı

Diyarbakır'da bazı belediyelerde işten çıkarılan işçiler eylem yaptı.

Bazı belediyelerde işten çıkarılan işçiler eylem yaptı
28-06-2024 02:33
27-06-2024 23:42

Hizmet-İş Genel Sekreter Yardımcısı Zekeriya Koca, Hizmet-İş Diyarbakır Şube Başkanı Ercan Kahraman, sendika üyeleri ve bazı belediyelerde işten çıkarılan işçiler, merkez Bağlar Belediyesi önünde çadır kurdu. İşçiler, "Baskılar bizi yıldıramaz", "Derdimiz ekmeğimiz" ve "İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız" yazılı dövizler taşıdı.

Koca, gazetecilere yaptığı açıklamada, 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından DEM Parti'ye geçen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Kayapınar, Sur, Bağlar, Yenişehir ve Ergani ilçe belediyelerinde sözde gerekçeler ve keyfi kararlarla emekçilerin ekmeğiyle oynandığını söyledi.

Söz konusu belediyelerin emekçileri işten çıkarmakla yetinmediğini, iş hukukuna aykırı olarak işçilerin görev yerlerinin değiştirildiğini ve onlara mobbing uygulandığını anlatan Koca, şunları kaydetti:

"Yerel seçimlerden bugüne Büyükşehir Belediyesinde 72, Bağlar Belediyesinde 160, Sur Belediyesinde 30, Ergani Belediyesinde 24, Kayapınar Belediyesinde 10, Yenişehir Belediyesinde 12 olmak üzere toplam 308 emekçinin iş akdi haksız ve hukuksuz bir şekilde feshedilmiştir. Yaşanan bu işçi kıyımını, hak gasplarını ve emek düşmanı politikayı şiddetle kınıyoruz. Üyemiz emekçilerin haksız ve hukuksuzca işten çıkarılmasını asla kabul etmiyoruz ve nefretle kınıyoruz."

Hiçbir gerekçenin çalışanların ekmeğiyle oynamayı meşrulaştırmadığını aktaran Koca, mevcut işçilerin iş akitleri feshedilerek yeni işe alımlar için zemin hazırlandığını belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA