SİYASET

“Belediyelerimiz ciddi borçlarla karşı karşıya…”

DEM Parti Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, gündeme dair konuştu.v

10-08-2024 18:08
10-08-2024 16:35

BATMAN CİDDİ BORÇLARLA KARŞI KARŞIYA…

Tiryaki, “%64,5 gibi rekor sayılabilecek bir oyla, en yüksek oyla kazandığımız kentlerden birisiydi Batman. Ama Batman'la birlikte pek çok kenti, belediyeyi devraldığımızda gördüğümüz şey belediyelerin çok yüklü büyük borçlarla baş başa bırakılmasıydı. Belediyelerimiz gerçekten Batman kayyum döneminde çok ciddi borçlarla karşı karşıya bırakılmış. Bunun karşılığında yapılan borçlar karşılığında gözle görülür biçimde halka bir hizmet yapıldığı da söylenemez” dedi.

BELEDİYEMİZ HALKIMIZA HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEK

Belediyenin hizmetlerine devam edeceğini belirten Tiryaki, “Nüfusu 500 bini aşmış, büyükşehir olmayan belediyeler içerisindeki en büyük kent olan Batman'a bu iki kayyum döneminde de gözle görülür, elle tutulur herhangi bir hizmet edilmediği çok açık. Kentin temel sorunlarına çözüm bulunmadığı çok açık. Aynı sorunlarla kentimiz cebelleşip duruyor. Bu yetmezmiş gibi belediyeye devraldıktan birkaç ay sonra hani meşhur tasarruf tedbirleri genelgesinden bağımsız Cumhurbaşkanı'nın SGK borçları başta olmak üzere borçların toplanacağı sözlerinden bağımsız olarak. İlk uygulama Batman'da gerçekleşti ve geçen ay herhangi bir yapılandırma ya da gidilmeden Kayyum'un 2023'ten beri yaklaşık 15 aylık, 16 aylık borcunun tamamı bir ayda 99 milyon lirası belediyenin bütçesinden kesildi. Açıkça bu belediyelerimizin halka hizmet etmelerinin engellenmesi anlamına geliyor. Halka hizmet gibi bir kaygılarının olmadığını gösteriyor.  Ama buna rağmen, bütün bu koşullara rağmen belediyelerimiz halkımıza hizmet etmeye, hizmet üretmeye devam edece” dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜME DAİR TEMEL POLİTİKAMIZ, YERİNDE DÖNÜŞÜM…”

Milletvekili Tiryaki, konuşmasının devamında, “Görüyorsunuz sadece iki tane uygulamayı sizlerle paylaşmak isterim. Birisi kent lokantası, kentin iki yerinde kent lokantası açtık. Bunu genişletmeyi, büyütmeyi, daha fazla insana hizmet etmeyi sunuyoruz. Örnek bir iş daha yaptı belediye yönetimiz.  O da glütein alerjisi olanlar, çölyak rahatsızlığı. Olanlar için bir girişimde bulunuyorlar. Belediye başkanımızın buna dair söylediği çok değerli bir şey var. Hayatı boyunca yaş pasta yememiş çocuklara bir pastane hizmeti, yemek hizmeti. glutensiz ürünler üreten lokantamız, pastanemizde en kısa sürede hizmete girecek. Kentin sorunlarından birisi de sizin de biraz önce söylediğiniz bu kentsel dönüşümle ilgili sorun.Bu bir sorun, evet biz bunu kabul ediyoruz. Ama biz DEM Parti Yerel Yönetimler Kurulu olarak, Yerel Yönetimler Kurulu Eş Sözcüsü Genel Başkan Yanlışı olarak da bunu söylüyorum. Bizim kentsel dönüşüme dair temel politikamız yerinde dönüşümdür” ifadelerini kullandı. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA