BU MAHALLENİN EN BÜYÜK TALEBİ LİSE…

Her hafta Cumartesi Günü Gazetemizin youtube kanalında, Bir mahalle muhtarını ağırlarken, O mahallenin tanıtımını yapıyor, Sorunları ve talepleri dinliyoruz.

Her hafta Cumartesi Günü

Gazetemizin youtube kanalında,

Bir mahalle muhtarını ağırlarken,

O mahallenin tanıtımını yapıyor,

Sorunları ve talepleri dinliyoruz.

Mahalle sakinlerinin canlı yayına gönderdiği soruları da

Muhtarımıza sorma fırsatı buluyoruz.

Mahalle muhtarı ve sakinleri, sorunları dillendirince,

İlgili kurum ve kuruluşlara da gerekli mesajlar gidiyor olmalı ki

Sorunların çözümünde hızlı bir ilerleme gözlemliyoruz.

Bu yüzden mahalle yayınlarını önemsiyoruz.

Bu defa Pazaryeri Mahallesi’nin 3. dönem muhtarı

Hamdin Keskin,

Konuğumuz oldu.

Mahallesiyle epey ilgili bir muhtar.

Lise talebini yerine getirmek için yoğun çaba içinde.

Çabaları, meyve verecek gibi duruyor.

Pazaryeri’ni tanımayanlar buyurun, söyleşiye…

Pazaryeri Mahallesini tanıyalım:

Mahallerimizi tanıttığımız canlı yayın programlarımızda bu hafta Pazaryeri Mahallesi var.

20 bin nüfuslu ve 7500 seçmeni olan bir mahallemiz.

1973 yılında ilk evler kurulmaya başlandı. Bağlar Mahallesine bağlı olan bu mahalle, 1996 yılında yapılan ara seçimle mahalle statüsüne kavuştu.

Mahallemizin Göçerler Bulvarı, Nergiz Caddesi, Mezopotamya Caddesi, Kıbrıs Şehitleri Bulvarı Palmiye Caddesi, TPAO Bulvarı ile bağlantısı bulunuyor.

Mahallede 3500 hane ve 800’e yakın işyeri var. 

Vakıfbank İlkokulu, İMKB Pazaryeri Ortaokulu, İnovasyon Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi, Kardelen Anaokulu bu mahallededir.

Mahallemizde 2 ve 23 no’lu sağlık ocağı, verem savaş dispanseri ve 1 adet emniyet binası ve ilçe otogarı da bulunmaktadır.

Mahallemiz, Hilal, Bağlar, Kültür ve Gültepe Mahallesi ile komşudur.

Mahallelinin en büyük talebi lise düzeyinde eğitim verecek bir okul binasının yapılmasıdır.

57 yaşındaki Hamdin Keskin’in, mahalle muhtarlığındaki 3.  dönemidir.

-Sizi tanıyabilir miyiz?

“1962 yılında Batman'a bağlı Oymataş Köyü’nde dünyaya geldim. Bazı nedenlerden dolayı Batman'a yerleştim. 1999 yılının sonunda Pazaryeri Mahallesi’nde kendimize ait bir ev yaptık ve burada ikamet etmeye başladık. 22 yıldır mahallede ikamet ediyorum”

-Pandemi dönemi mahallenizde nasıl geçti?

“Tüm Batman’da olduğu gibi bizim mahallede de özellikle Ağustos ve Eylül ayında geçti. Şuanda durum iyi sakin fakat bu böyle devam edecek anlamına gelmiyor. Buradan tüm Batman halkına sesleniyorum, özellikle temizlik, maske ve mesafeye önem verelim. Tekrar yasak dönemlerine geri dönmeyelim”

-Mahallenizi biraz tanıtır mısınız?

“20 bin nüfuslu merkezi bir mahalleyiz, her yere yakınız. Güneydoğunun en modern ilçe otogarı var, valilik ve diğer kurumlara da yakınız. 7500 civarında seçmenimiz var.  Mahallemiz de yapılaşma durumu da güzeldir. İnsanları da daha güzeldir. Mahallemi çok seviyorum” 

-Hangi yıl muhtar oldunuz ve muhtar olmaya nasıl karar verdiniz?

2009'da muhtar oldum. Tüm samimiyetim ile söylüyorum. Mahallemiz merkezi bir mahalle. Ben bazen akşamları dışarıya çıktığım zaman sokaklarda hiç aydınlatma yok gibiydi. Kaldırım yoktu, asfalt yoktu, kilit taşı döşemesi yoktu. Ben muhtar olmayı çok düşündüm. Yani bizim mahalle benim muhtar olmama inandığı için aday oldum. Bana güvendiler ve seçtiler.

-Mahallenize o dönemden bugüne neler kazandırdınız?

“Mahallemde ilk dönemimde TPAO Bulvarı’ndan başlayarak, Göçerler Bulvarı’na kadar yolları kaldırımları yaptırdık. Yani belediyeye çok gidip geldim. Park olsun asfalt olsun elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalıştım ve bunu başardık. Batman'da doğalgaza kavuşan 4-5 mahalleden biriydik. Sağlık ocağımız yoktu. 2 no’lu sağlık ocağı Bağlar mahallesinin sınırlarındaydı. Bizim mahalleye getirdik.  Belediyeye ait bir arsayı sağlık ocağı yaptırmak için başvurduk. 23 no’lu Sağlık Ocağı’nı ve Verem Savaş Dispanserini de mahalleye kazandırdık. Vakıfbank İlkokulumuz kalabalık bir okuldu. Çocuklar aileleriyle sabahın köründe okula gidiyorlardı, ışık yoktu, çevre karanlıktı. Bu duruma üzülüyordum. Okulun yanındaki boş arsayı vatandaştan aldırarak ek bina yaptırdık. Şimdi öğrenciler saat 8.30’da gidip 3’te geliyorlar. İlçe otogarının buraya gelmesinde de çok emeğim var. İMKB Pazaryeri ortaokulumuz için de ek bina yapımı kararı alındı. Ödenek gelirse 2021 yılında tamamlanacaktır”

-Mahallenizin sorunları nelerdir?

“Mahallemizde lise olmaması büyük bir sorun. Bize en yakın lise Gültepe Anadolu Lisesidir.  Ailelerin durumu çok iyi değil, servis tutacak imkân yok. Ben de eğitime önem veriyorum. Çocuklarımızın okumasını istiyorum. Valimizden boş bir arsa istedik. Sayın valimiz eğitime çok önem veriyor. Otogar alanı yanında bulunan 17 dönümlük araziye lise yapmak istiyoruz ve Anadolu Lisesi olmasını istiyoruz.  Bu okul yapılırsa 5 mahalleye hizmet verecek. Konuyla ilgili taleplerimizi yaptık. Büyük ihtimalle kabul edilecek. Heyecanla bekliyoruz.

Bir de internet sıkıntımız var. Özellikle bu pandemi döneminde çok sıkıntı çektik. İnternet sıkıntımız var bunun için başvurduğumuz yerler oldu. Telekom Müdürü ile görüştüm. Sağ olsun kendileri ilgileniyor. Çalışmalar var, alt yapı kuvvetinin az olduğunu söyledi. Alt yapının kuvvetlendirilmesi gerekir.

Park alanımız az. Vural Düğün Salonu’nun yanında 2,5 dönümlük bir arazinin parka dönüştürülmesi için görüşmelerimiz sürüyor. Parklarımızın olmasını istiyoruz. Spor aletleri olmalı, ailelerin oturabileceği ve çocukların oynayabileceği yerler istiyoruz.

2015 yılında mahallemize doğalgaz geldi yerler kazıldı. Akabinde DEDAŞ elektrik için kazım yaptı. Kaldırımlarımız bozuldu. Tümsekler için belediyeye başvurdum. Belediyeye hem sözlü hem de dilekçeyle başvuru yaptım. Kaldırımlarımızın düzeltilmesi lazım. Düzensiz bir şekilde yapıldığı için sorunlar oluyor. Parklarımızın onarılmasını istiyoruz”

-Mahallenizde trafik yoğunluğu ile ilgili şikayetler var, ne söylemek istersiniz?

“Göçerler Bulvarının olduğu akıllı kavşak yaptılar yeterli değil. Trafiği rahatlatılması için birkaç noktada kasis yapılması konusunda başvuruda bulunduk. Belediye bazı araçların acil durumlarda geçişini engelleyeceği için sıcak bakmadıklarını söylediler. Batman’ın en yoğun olduğu bulvarlar bizim mahallemizin sınırlarındadır.

-Besicilik konusu var bir de?

Göçerler besicidir. Besicilik sorununun çözülmesi için onlara da bir alan yapılmalıdır. Nasıl ki her meslek grubu için bir yer yapılıyor, onlar için de yapılmalıdır. Birkaç ailenin sorunu değildir. Binlerce aile buradan geçimini sağlıyor. Altyapısı yapılan bir alan tahsis edilirse besiciler de buralara gitmek ister kendileri de bu konuda rahatlamak istiyor.

-Neden Pazaryeri Mahallesi ismi verilmiş?

“Eskiden sebze hali bizim mahallede idi. Biz bağlara bağlıyken buraya Pazaryeri demişler. Ben bu mahallemizin ismini değiştirmeye karar vermiştim ama olmadı. Ben sizin aracılığınız ile bir anket yapmak istiyorum.  Ben Dicle veya Güneş Mahallesi diye düşündüm ama başka isim düşünenler varsa da iletebilirler”

-Yeni dönemde hedefleriniz nelerdir?

İnanın eski ve yeni dönem diye karşılaştırmıyorum. Pazar günü seçimden sonra pazartesi günü işbaşı yaptığım an sanki Salı günü seçim olacakmış gibi en iyi hizmeti mahalleme katmayı düşünüyorum. Cumartesi pazar günleri bile izin almıyorum mahallem ile beraberim. Mahallelim ile diyalogumuz çok iyi.

Size en fazla gelen talepler nelerdir muhtarım?

Bize en çok lise ve internet konusunda talepler geliyor.

-Mahalleniz ile ilgili bir hayaliniz var mı?

En büyük hayalim mahalleyi güzel bir hale getirmek güzel bir görünüm hale getirmek. Mahalleme lise yapmak arsa sorunumuz olduğu için yapamıyoruz. Arsalarımız azdır. Dediğim gibi eğitime çok önem veririm.                                                     

-Belediye ile diyalogunuz nasıl?

Belediyeye diyalogumuz iyi. Belediye asfalt ekibinde görev alanlara da teşekkür ediyorum.  Kilit taşı ekibi onlara göre az çalışıyor. Bazı yerlerde kazım yapıldıktan sonra bırakılıyor. Diğer ekibin geleceği süreye kadar bu alan bozuk kalıyor.

-Valilik ile diyalogunuz nasıl?

Vali beyle görüşüyoruz. Vali beyle toplantılarda yapıyoruz. Bu pandemi den dolayı ara verdik görüşemedik. Bize ilgi de gösteriyor. Gerçekten hizmet yapmayı seven bir valimiz var. Kendisine de 5 mahallemizin ortak talebi olan arsa da lise yapılmasını istirham ediyoruz.

 

Biraz da sorulara bakalım Yeşil alan talebi var, ayrıca sağlık ocağının karşısındaki baz istasyonunun kaldırılması talepleri var.

Yeşil alan yerimiz yok. Mahallemize arsa problemi var yeşil alan yapamıyoruz. 300 metrelik bir alanı bile park yaptık. 17 dönümlük arazinin bulunduğu yerde okuldan kalan alana park yapılabilir. Baz istasyonu konusunda bu şirketler kurumlardan izin alıyor eğer ev sahibi izin verirse kimse bir şey yapamaz. Benim evim için de kurmak istiyoruz dediler ben izin vermedim.

-4. dönem için aday olmayı düşünüyor musunuz?

Eğer mahallemiz uygun görürse bizden memnunsa yine aday olmak isterim. Ömür yeterse yine aday olurum.

-Diğer muhtarlar ile aranız nasıl?

Birbirimiz ile görüşüyoruz. Diyalogumuz da iyi ama birliğimiz yok. 3 derneğimiz var ama bir türlü tek çatı altında birleşemedik.

Sizi mahalle sakinleriniz ile baş başa bırakıyoruz. Neler söylemek istersiniz?

Mahalle sakinlerimize şu sözü veriyorum. Elimden geldiği kadar en iyi hizmeti mahallemize getireceğim, bunun içinde mücadelemizi sürdüreceğiz. Beni muhtar seçtikleri için de kendilerine çok teşekkür ediyorum. Herkese sağlıklı günler diliyorum.

PAZARYERİ MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE ROPÖRTAJ

Berivan ÖZGÜR

Bu mahallede 20 yıllık esnafım. Alt yapı sorunu var bizim mahallede. 3 tane çocuğum var. Mahallemizde bir lisemiz yok. Lise olmadığı için çocuğun birini Çamlıtepe’ye diğerini Bayındırlık’a götürmek zorunda kalıyoruz. Alt yapı sorunu olduğu için internet hiç yok bağlatamıyoruz. Gençler için doğru düzgün oturabilecek bir yer yok.

Mahir Karabaş “Global Elektroniğin sahibiyim. Yaklaşık 12 yıldır Pazaryeri mahallesinde esnaflık yapıyorum elektronik işi üzerinde çalışıyoruz. Daha önce muhtarımız biz uyanmadan önce parkları etrafı bir eksiklik var mı yok mu diye kontrol ediyordu. Bunu daha önce gözümle şahit olmuştum. Saat gecenin 12 sinde mahalleyi dolaşıyor herhangi bir eksikliği var mı yok mu kontrol ediyor. Mahallemizde şuan görebileceğimiz bir sıkıntı yoktur”

Mehmet Halis Mağaç “1993'ten beri buradayım. 1,2, 3 dönem muhtarlar değişti. Bunun gibi kaliteli düzgün muhtar görmedim. Mahallemizde eskiden sıkıntılar çoktu. Çamurluydu her yer. Siyah lastik ayakkabılar giyerdik. Şuanda iyidir yani iyi gidiyor. Yani mükemmeldir. Okulumuz eksikti muhtar sayesinde onlarda oldu. Söz vermiş bize Anadolu Lisesi yapacaklarmış. Birbirimizden memnunuz. Her çeşit insan mahallemizde bulunmaktadır, mevcuttur. Yani saygılıyız birbirimize değer veriyoruz”

Orhan Ertuğral “Esnafım. Bizim burada bulvar yani Göçerler Bulvarı diye adlandırılıyor. Bazı arabalar drift atıyorlar. Rahatsız oluyoruz oraya bir trafik ışıklandırması olursa daha iyi olur. Parkımız yok park olsaydı. Lisemiz yok lisemiz olsaydı iyi olurdu. Şuanda ama sağ olsun muhtarımız ilgileniyor”

Halil Cangöz “Buraya ait lisemiz yok. Lisemiz olsaydı daha iyi olurdu en azından uzak yere gitmemize gerek yok daha yakın yerde okuma imkânımız olurdu”

Vedat Alphan “Mahallemize yeşil alan istiyoruz”

Kasım Yılmaz “Biz ilk buraya geldiğimiz zaman 40 -50 hanelik bir yerleşim kurduk. Bizim tek sorunumuz en önemli ve acil yapılması gereken taziye evidir. Sosyal alan olarak da parklar lazımdır” 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
RESMİ İLANLAR
TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...mid2