BU OKULUN MEZUNLARI İŞSİZ KALMIYOR

BU OKULUN MEZUNLARI İŞSİZ KALMIYOR

OKULUN TEK İSTEĞİ İSE UYGULAMA OTELİ…

Okul gezileri kapsamında

Batman Mezopotamya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

(MTAL)’yi ziyaret ediyorum.

Okulun bahçesi mis.

Kamelyalar, ağaç gölgelikleri…

Okul binası süslü püslü, iç açıyor.

Pırıl pırıl öğrenciler,

Görevine aşık öğretmenler.

Neler konuştuk, neler…

 

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİN ÖNÜNÜ AÇAN BİR OKUL YÖNETİMİ

Okulun Müdür Yardımcısı Şehmus Özbek, Batman’da tanınan, fedakâr eğitimcilerden biri. 2 yıldır bu okulda. Öğretmen ve öğrencileri, projelerinde destekliyor, önlerini açıyor. Okul Müdürü İrfan Coşkun’un da aynı hassasiyetle çalıştığını belirtiyor Hocamız.

300 KIZ, 300 ERKEK ÖĞRENCİ, 40 ÖĞRETMEN…

3 katlı tek binada eğitim veren okulumuzda (Lise 9-10-11-12) 300 kız, 300 erkek olmak üzere 600 öğrenci okuyor. İdareci öğretmenlerle birlikte toplam 40 öğretmen görev yapıyor. 7 hizmetlisi var okulun. Liseyi Açık Öğretimle tamamlamak isteyenler için hafta sonu kursları da düzenliyor okulumuz. 239 öğrencisi var bu kurslarda.

EN KÖKLÜ OKULLARDAN BİRİ

1986 yılında, Seyitler Mahallesi’nde Hayvan Pazarı yanında kurulmuş okulumuz. Ticaret Lisesi olarak açılmış. 2011 yılında Çarşı Mahallesi’ndeki Toprak Mahsulleri Ofisi’nin yıkılmasıyla birlikte buraya yapılan yeni binaya taşınmış okulumuz. Ticaret Lisesi olarak Muhasebe ve Finansman, Büro Yönetimi, Bankacılık Bölümlerinin okutulduğu okul, zamanla eğitimcilerin de girişimleri ile Turizm Otelcilik Lisesi’ne dönüştürülmüş. Şu anda Konaklama-Seyahat, Yiyecek-İçecek Bölümleri okutuluyor okulumuzda.

ÖĞRENCİLER, 6 AY BATI İLLERİNDE ÇALIŞIYOR

Okulun mezunları şanslı. Çünkü iş bulmakta zorlanmıyorlar. Batı illerindeki lüks otellerin müdürleri, her yıl bu okulu ziyaret ediyor, sözleşme imzalıyor, her yıl Nisan ayının son haftası 100’lerce öğrenci (bu yıl 120 öğrenci) batı illerindeki lüks otellere giderek 6 ay boyunca hem uygulamalı eğitim görüyor hem de maaş alıyor. Öğrenciler, mezun olduktan sonra da turizm sektörünün gözdesi. Bu otellerde kalıcı olarak işe yerleşen yüzlerce mezunu var okulun. OKULUN TEK EKSİĞİ UYGULAMA OTELİ

Soruyorum, uygulama oteliniz var mı? Olumsuz yanıt alıyorum. Öğrencilerin, aldıkları eğitimi birebir uygulayabileceği, misafir ağırlayabileceği, konaklama ve yiyecek hizmeti verebilecekleri ve belki de para kazanabilecekleri bir uygulama oteli gerekiyor bu okula.

FARKINDALIK PROJELERİNDE KENDİYLE YARIŞAN BİR OKUL

Okulumuz, sosyal etkinlik ve farkındalık çalışmalarında adeta kendiyle yarışıyor. Edebiyat Öğretmeni Duygu Veysanoğlu Yılmaz gibi duyarlı öğretmenler görev yapıyor burada. Duygu Öğretmen’in 3 öğrencisi, Biz Varız, Siz De Var mısınız? projesini başlatmış. 3 öğrenciyle başlayan projeye, zamanla onlarca öğrenci katılmış. Öğrenciler, her gün 1 saat sesli kitap okuyup, bu ses kayıtlarını online olarak GETEM sayfasına yüklüyor, sayfa yöneticileri tarafından kontrolden geçtikten sonra sisteme yüklenen sesli kitapları, görme engelli bireyler dinleyerek kitap okuma şansını yakalıyor.

BU YIL 7 PROJE YÜRÜTÜLÜYOR OKULDA

 

Bu yıl Danışman Öğretmen Mesut Çetin’in sınıfı israf, Danışman Öğretmen: Yunus Otunç’un sınıfı Geleceğime Dokunma, Danışman Öğretmen Ğazal Acar’ın sınıfı Biz Doğaya Sahip Çıkan Bir Toplumuz,  Danışman Öğretmen: Ümit Gönci’nin sınıfı Farkındalığa Yolculuk, Danışman Öğretmen: Enver Temiz’in sınıfı Biz Duyarlı Bir Toplumuz, Danışman Öğretmen: Mesut Tarhan’ın sınıfı ise Bir Kişinin Hayatına Sen de Dokun projelerini yürütüyor. Her sene jüri kuruluyor, bu projeler yarışıyor. 1. seçilen proje, okul yönetimince ödüllendiriliyor.

OKUL, SAĞDUYULU GENÇLER YETİŞTİRİYOR

Okul Müdür Yardımcısı Şehmus Özbek “Meslek Lisesi Öğrencileri, Ailelerle Buluşuyor projemizde Konaklama ve Yiyecek-İçecek Bölümü Öğrencilerimiz, bakıma muhtaç yaşlı çiftlerin evlerini temizleyip, onlara yemek pişirdiler. Bunun dışında, kermes düzenleyen öğrencilerimiz, kermesten elde ettikleri gelirle, yaşlı bir teyzenin isteğini yerine getirip, evinin balkon ve pencerelerine korkuluk taktılar” diyor gururla. Bu okulda öğrenciler, kendi projelerini kendileri belirliyor, öğretmenler ise sadece yardımcı oluyor onlara. Böylece öğrenciler, yaşadıkları topluma karşı sağduyulu bireyler olarak yetişiyor.

EDEBİYAT SOKAĞINI GEZİYORUZ

Kısa bir sohbetten sonra okulumuzu geziyoruz. Ahmet Haşim’in Ağır Ağır Çıkacaksın Bu Merdivenlerden dizelerinin yazılı olduğu merdivenlerden çıkıyoruz, kitap ağaçla süslenmiş koridorlarından geçiyoruz, Edebiyat Sokağına giriyoruz. Türk Edebiyatının tanınmış şairlerinden, bilinen dizelerle süslenmiş bir koridor oluşturulmuş. Öğrenciler, okuyarak, görerek, okuyarak tanıyor.

EN TEMİZ OKULLARDAN BİRİ

Okulumuz, Beyaz Bayrak sahibi. Yani kurumlarca denetlenmiş ve temizliği test edilmiş, Beyaz Bayrakla ödüllendirilmiş bir okul. Okulumuzda çamaşır makinesi bile var…

ZENGİN KÜTÜPHANE, YEMEKHANELER VE SÜSLÜ KAPILAR

Yiyecek-İçecek Bölümü Öğrencilerinin kullandığı 2 mutfak, kitap kurdu öğrencilerin kullanabildiği zengin bir kütüphanenin bulunduğu okulumuzda, tüm sınıf kapıları özene bezene süslenmiş.

AYIN ÖĞRENCİSİ PANOYA

Okul, öğrencilerini motive ediyor. Her ay öğretmenler, kendi sınıflarında ayın öğrencisini seçiyor. O öğrencilerin fotoğrafları, çerçeve halinde okulun duvarına asılıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
RESMİ İLANLAR
TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...mid2
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...