TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Cevdet Yılmaz: Diyarbakır'a Yatırımlar Devam Ediyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır ziyareti kapsamında yaptığı konuşmada, terör eylemlerine karşı güçlü duruşlarının devam edeceğini ve kente yapılan yatırımların artarak devam edeceğini belirtti.

Cevdet Yılmaz: Diyarbakır'a Yatırımlar Devam Ediyor
26-10-2024 05:09
25-10-2024 22:21

Cevdet Yılmaz, Diyarbakır ziyareti sırasında bir otelde gerçekleşen "İş Dünyası Buluşması"nda yaptığı konuşmada, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) yerleşkesine yapılan terör eylemini kınadı.

Terörün demokrasi, kalkınma ve huzur üzerinde olumsuz etkiler yarattığını vurgulayan Yılmaz, bölgenin terör eylemlerinden çok çektiğini ancak son dönemlerde huzur ortamının pekiştiğini belirtti. Yılmaz, Türkiye'nin savunma sanayinde önemli adımlar attığını ve bu alanda dışa bağımlılığın azaldığını ifade etti. Ayrıca, enflasyonun düşüş sürecine girdiğini ve öngörülebilirlik açısından olumlu adımlar atıldığını söyledi.

Diyarbakır'ın tarım, sanayi ve turizm alanında gelişim potansiyeline sahip olduğunu belirten Yılmaz, kentteki yatırımların artarak devam edeceğini ve huzur ortamının önemli sonuçlar doğurduğunu dile getirdi.

Tarım sektöründeki desteklerin devam edeceğini ve sulama projelerinin önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, Diyarbakır'ın sanayileşmesi ve ihracatının artması gerektiğine inandığını sözlerine ekledi.

Yatırım ortamının oluşması için güvenli ve istikrarlı bir ortamın şart olduğunu belirten Yılmaz, terörün ekonomik ve sosyal anlamda bölgeye zarar verdiğini ancak şu anda Diyarbakır'da güven ve huzur ortamının hakim olduğunu ve bu durumun kente olumlu yansımaları olduğunu belirtti. .

Kaynak: AA


Editor : Anadolu Ajansı (AA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA