TÜRKİYE VE DÜNYADAN

DBB sokakta halkın taleplerini dinliyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 5 yıllık Stratejik Plan hazırlığı kapsamında sokaklarda stantlar açarak halkın taleplerini dinliyor.

DBB sokakta halkın taleplerini dinliyor
13-06-2024 11:18

Büyükşehir Belediyesinin, 2025-2029 Stratejik Planının hazırlığına 17 ilçede halk, muhtarlar, sivil toplum örgütleri, belediye eş başkanları ve meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarını dahil etmek amacıyla başlattığı toplantılar ve çalışmalar sürüyor. Yapılacak çalışmalar sonucu toplanacak öneri ve talepler üzerinden 5 yıllık Stratejik Plan hazırlanacak.

Bu çalışmalar kapsamında Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı Strateji Geliştirme Şube Müdürlüğü de kentin çeşitli noktalarında stantlar açarak halkın beklentilerini soruyor.

Proje kapsamında Sur, Kayapınar, Bağlar ve Yenişehir ilçelerinde 4 gün boyunca gündüz ve akşam kurulan stantlarda halkın talepleri alınıyor. Talep ve dilek formu stantlarının kurulduğu noktalar ise şöyle; “Koşuyolu Parkı, Ulu Cami önü, Parkorman, Sanat Sokağı, Newroz Park, Gazi Caddesi, Park 75, NİNOVA AVM, Yeni Kapı Sokak, WİNSTON AVM, Ekinciler Caddesi, Göletli Park, On Gözlü Köprü, Ceylan AVM, Forum AVM.”

‘Çok memnun kaldım’

Talep formuna görüş, öneri ve proje tekliflerini yazan yurttaşlar, uygulamadan memnun kaldıklarını belirterek, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından taleplerinin alınmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Meltem Sencan, “Sanat sokağından geçiyordum. Standı gördüm ilgimi çekti. Standa gittim ve benim taleplerimi aldılar. Çok memnun kaldım. Umarım yazdığım talepler gerçekleştirilir. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ederim” dedi.

Yurttaşlardan Baran Balkaya da “Diyarbakır’da oturuyorum. Buradan geçerken standı gördüm. Büyükşehir Belediyesi benden talep ve önerilerimi aldılar. Çok memnun kaldım” şeklinde memnuniyetini dile getirdi.

Yusuf Bayrak ise, “Bu belediyeden önce kayyum vardı. Gidiyor oraya söylüyorduk kimse ilgilenmiyordu. Şimdi çok iyi. Şikâyetlerimizi ilettik. Umarım olur” ifadelerini kullandı.

Sosyal medya üzerinden de talepler alınıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 2025-2029 Stratejik Planı kapsamında “Hizmetlerin Topluma Etkisi ve Algısı” anket araştırması da hazırladı. Anket DBB Web sayfası ve sosyal medya hesaplarında herkesin erişimine açık olacak şekilde oluşturuldu. Anket formuna Web sayfası ve sosyal medya hesaplarından ulaşılabiliyor. Yurttaşlar ankete şu linkten ulaşabilir: (Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA