TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Dicle Elektrik, müşteri memnuniyetini artırmayı hedefliyor

Dicle Elektrik, yenilikçi projeler geliştirme hedefi doğrultusunda 2017 yılında hayata geçirdiği AR-GE merkezi ile bugüne kadar yaklaşık 60 proje hayata geçirdi.

Dicle Elektrik, müşteri memnuniyetini artırmayı hedefliyor
28-09-2024 01:10
27-09-2024 16:11

Şirketten yapılan açıklamada, kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli enerji anlayışıyla elektrik dağıtım hizmeti veren şirketin, teknoloji ve AR-GE yatırımlarıyla sürdürülebilirlik ve verimliliği merkeze alan yenilikçi projeler geliştirmeye devam ettiği belirtildi.

Şirketin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı onayıyla 2017 yılında AR-GE merkezi kurduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Merkez elektrik dağıtım şirketleri arasında kurulan ilk AR-GE merkezi olma özelliği taşıyor. AR-GE merkezinde 30 kişilik uzman ekiple kayıp kaçak oranını azaltmaya yönelik projeler geliştiriliyor. Şirket, 2013 yılında yüzde 80 seviyelerinde olan kayıp kaçak oranını 2024 yılı itibarıyla yüzde 42 seviyelerine düşürmeyi başardı. Merkezin öne çıkan projeleri arasında yer alan 'Makaralı Aydınlatma Direği Projesi' ile iş kazalarının önlenmesi, bakım süreçlerinin hızlanması ve çalışanların iş yükünün hafifletilmesi hedefleniyor. Çevresel sürdürülebilirliğe de katkı sağlanan projenin yaygınlaşmasıyla, elektrik sektöründe sıkça kullanılan sepetli kamyonetlerin kullanımı azalacak. Böylece her 100 kilometrede yaklaşık yüzde 30 oranında karbon ayak izi silinebilecek." (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA