TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Diyarbakır'da 9 kişinin ölümüyle başlayan aileler arasındaki husumet barışla sona erdi

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde geçen yıl arazi anlaşmazlığı nedeniyle 9 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin yaralandığı silahlı kavganın ardından aralarında husumet başlayan aileler, kanaat önderlerinin girişimiyle barıştı.

Diyarbakır'da 9 kişinin ölümüyle başlayan aileler arasındaki husumet barışla sona erdi
01-06-2024 05:00
01-06-2024 00:48

Serçeler Mahallesi'nde 15 Haziran 2023'te arazi anlaşmazlığı yüzünden Halil, Orhan, Serhat ve Mehmet Can Taş ile Mehmet Emin, Mehmet Selim, Ömer, Yunus ve Muhammet Alyamaç'ın yaşamını yitirdiği, 2 kişinin yaralandığı silahlı kavga sebebiyle aileler arasında başlayan husumet, kan davasına dönüşmeden barışla sonuçlandı.

Bismil Kanaat Önderleri Derneğince oluşturulan heyetin girişimiyle Taş, Alyamaç, Azad, Özdemir ve Karakoç ailelerinin fertleri arasında barış sağlandı.

İlçedeki düğün salonunda geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen törene katılanlara üst araması yapıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende barışan ailelerin fertleri, Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek dualar eşliğinde el sıkıştı.

- "Rabb'im sözlerini, dualarını, huzurlarını ilelebet payidar eylesin"

Bismil Kaymakamı Enver Hakan Zengince, barışan ailelerin sabır göstererek kendilerine yakışanı yaptığını söyledi.

"Bir insanın hayatını kurtaran, bütün insanların hayatını kurtarmış gibi oluyor." diyen Zengince, bu barışın çok kıymetli olduğunu vurguladı.

Bu hayrın gerçekleşmesine vesile olan milletvekillerine ve kanaat önderlerine de teşekkür eden Zengince, barışan ailelerin birlik ve beraberliklerinin daim olmasını diledi.

Zengince, "Kur'an-ı Kerim'in altından geçtiler, dua ettiler, Allah'a söz verdiler. Rabb'im sözlerini, dualarını, huzurlarını ilelebet payidar eylesin." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA