SİYASET

“Doğalgaz zammı yük oluşturacak”

Hüda Par Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, TBMM’de gerçekleştirdiği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

“Doğalgaz zammı yük oluşturacak”
07-08-2024 03:06
06-08-2024 21:07

Siyonistlerin bölge barışının önündeki en büyük engel ve tehdit olduğunu vurgulayan Ramanlı “Siyonist işgal rejimi, İsmail Heniyye’yi şehid ederek tüm dünya Müslümanlarına karşı olduğu gibi uluslararası hukuk ve temel insani değerlere karşı da bir meydan okumaya girişmiştir. Filistin’in seçilmiş başbakanına karşı gerçekleştirilen bu suikasta her birey, topluluk ve kurumdan ciddi bir tepki ve karşılık verilmelidir. Bu alçakça terör eylemi bir kez daha göstermiştir ki siyonist terör örgütü, başta bölge barışı olmak üzere insanlığın ortak huzur ve barışının önündeki en büyük engel ve tehdittir” dedi.

"BU ZAM YÜK OLACAK"

Doğalgaz zammı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ramanlı “BOTAŞ mesken ve sanayi aboneleri ile elektrik üretim amaçlı ağustos ayı doğal gaz tarifesini yayımlamıştı. Buna göre, 1 Ağustos itibariyle konutlarda kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatının yüzde 38 arttığı duyurulmuştu. Ancak EPDK yapılan zammın Türkiye genelinde konutlarda kullanılan gaz fiyatları üzerindeki ortalama etkisinin yüzde 24,4 düzeyinde olacağını bildirdi. Bu zam, özellikle ekonomik olarak zorluk çeken vatandaşlar için büyük bir yük oluşturacaktır. Son yıllarda bulunan gaz rezervleri ve verilen enerji müjdelerine rağmen, asgari ücrete zam yapılmadığı ve emeklilerin alım gücünün düştüğü bir dönemde yapılan bu zam, dar gelirlilerin yaşadığı sıkıntıları artırmıştır” dedi. (Ramazan Demir)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA