SİYASET

Durmaz'dan Kurban Bayramı mesajı

Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, Gazze'de süren soykırımın bir an evvel sona ermesine vesile olmasını temenni ederek tüm İslam âleminin bayramını tebrik etti.

Durmaz'dan Kurban Bayramı mesajı
15-06-2024 14:21
15-06-2024 14:22

Mesajında Durmaz, bayramların birliğin, beraberliğin, yardımlaşma ve dayanışmanın nişanesi günler olduğunu söyledi.

Besmele ile başlanılan açıklamada Durmaz, "Bizleri bir Kurban Bayramı'na daha ulaştıran şanı yüce Rabbimize sonsuz hamdu senalar olsun. Bayramlar birliğin, beraberliğin, kardeşliğin, yardımlaşmanın ve dayanışmanın nişanesi güzel günlerdir. Bu güzel günleri en güzel şekilde değerlendirmenin hedefinde olmak gerekmektedir." şeklinde konuştu.

"Gazze'deki katliamlardan dolayı bayrama buruk giriyoruz"

Bayrama buruk girdiklerini belirten Durmaz, "Bizler bu bayrama da maalesef ki buruk giriyoruz. Zira Filistin'de 9 aydır bir soykırım devam ediyor. Bu soykırım hala bitmiş değil. Dünya bu soykırıma karşı ciddi bir şekilde tepki göstermiş değil. Maalesef ki dünya halkları bu konuda meydanlara inmesine rağmen bu savaş, bu soykırım henüz bitmiş değildir." dedi.

"Bayramı, güzel günleri, özgür günleri en çok hak eden mücahitlerdir"

Gazze'de onurlu bir cihadın verildiğini dile getiren Durmaz, "Gazze'de Müslüman kardeşlerimiz onurlu bir cihat veriyorlar. Ben bu vesileyle o Gazze'nin kahraman evlatlarını en kalbi duygularımla selamlıyorum. Evvela onların bayramını kutluyorum. Çünkü bu bayramda en çok bayramı hak eden, güzel günleri, özgür günleri hak eden onlardır. Onların bayramlarını tebrik ediyorum. Onların annelerini, bacılarını, kardeşlerini en kalbi duygularımla selamlıyorum." ifadelerini kullandı.

"İslam âleminin Kurban Bayramı'nı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum"

9 aydır süren soykırımın sona ermesini dileyen Durmaz, "Onlar ümmetin geleceği adına beraberlik ve birlik adına ortaya koydukları mücadele ile ümmete örneklik teşkil ettiler. Allah onlara onurlu bir zafer nasip etsin. Bu vesileyle ben 9 aydır devam eden soykırımın bir an evvel sona ermesini ve ümmetin birlik ve beraberliğine vesile olmasını temenni ederek tüm İslam âleminin Kurban Bayramı'nı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum” dedi.(Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA