GÜNDEM

Emine Erdoğan: Kadınların Haklarını Güvence Altına Aldık

Emine Erdoğan, Türkiye'de gerçekleştirilen reform niteliğinde düzenlemeler ile kadınların haklarını güvence altına aldıklarını belirtti. MÜSİAD Kadın tarafından düzenlenen Uluslararası Farkındalık Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, kadınların toplumsal hayattaki konumunu s

Emine Erdoğan: Kadınların Haklarını Güvence Altına Aldık
19-10-2024 20:40

Emine Erdoğan, son 20 yılda Türkiye'de gerçekleştirilen reform niteliğinde düzenlemelerle kadınların haklarını güvence altına aldıklarını belirtti.

Kadınların toplumsal hayattaki konumunu sağlamlaştırmak için güçlü bir hukuksal ve idari altyapının temellerini attıklarını söyleyen Erdoğan, her gün yeni başlıklar ve iyileştirici düzenlemeler eklediklerini belirtti.

MÜSİAD Kadın tarafından düzenlenen Uluslararası Farkındalık Zirvesi'nde konuşan Emine Erdoğan, farkındalığın eylemin ilk adımı olduğunu ve kadınların karşılaştığı zorluklara çözüm bulmanın önemli olduğunu ifade etti.

Kadınların iş hayatında karşılaştığı fırsat eşitsizliği ve adil olmayan çalışma koşullarına değinen Erdoğan, kadınların emeğine değer verilmesi gerektiğini vurguladı.

Kadınların iş hayatında güçlendirilmesi ve desteklenmesinin önemine dikkat çeken Emine Erdoğan, kadınların aklı, zekası, şahsiyeti ve değerleriyle üretim hayatında yer almasının adalet ve hakkaniyetin gereği olduğunu belirtti.

Kadınların bütüncül ve denge odaklı bir yaklaşımla hayatlarının tüm rollerini kucaklaması gerektiğini söyleyen Erdoğan, kadın emeğinin sadece ünvanlar üzerinden değerlendirilmemesi gerektiğini ifade etti. Emine Erdoğan, kadınların aile hayatında güçlü bir rol oynayarak toplumsal kalkınmanın önemli bir aktörü haline geldiğini belirtti.

Kadına yönelik destek programlarına da değinen Erdoğan, Türkiye'de hayata geçirilen evde bakım desteği, doğum izni düzenlemeleri ve kreş desteği gibi uygulamaların kadınların güçlenmesine katkı sağladığını dile getirdi.

Kadınların iş hayatında ve toplumda güçlenmesinin önemine vurgu yapan Emine Erdoğan, kadınların sahip olduğu fıtri rollerin desteklenmesi ve kadınların hayatın tüm alanlarında var olmalarının önemine değindi.

Kadınların sağlık, güvenlik, eğitim ve ekonomik güçlenmeleri için devletlerin sosyal politikalarının öncelikli olması gerektiğini söyleyen Erdoğan, güçlü kadınların güçlü bir toplum oluşturduğunu vurguladı.

MÜSİAD Kadın'ın düzenlediği Farkındalık Zirvesi'nde, yazar Alev Alatlı, Prof. Dr. Ümit Meriç, Prof. Dr. Nurhan Atasoy ve Canan Bayraktar'a Farkındalık Ödülleri verildi. Törende ödül alan isimlerin hayat hikayeleri ve başarıları gençlere ilham kaynağı olacak nitelikteydi. Zirve, aile fotoğrafı çekimi ile son buldu.

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA