TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Eş Başkan Bucak: Kültürel mirası ortaklaşarak koruyabiliriz

Konya’nın Karatay ilçesinde yapılan UCLG-MEWA’nın UNESCO Dünya Miras Şehirleri Ağı Toplantısına katılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, Dünya Miras Listesinde bulunan Sur ve Hevsel Bahçelerinde 2015 yılından bu yana yaşanan tahribat ve yıkımları anlatarak, kültürel mirası korumak için ortaklaşılması gerektiğini söyledi.

Eş Başkan Bucak: Kültürel mirası ortaklaşarak koruyabiliriz
26-06-2024 16:47
26-06-2024 16:48

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Yönetim Kurulu Toplantısı, Konya’nın Karatay Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Karatay Termal Tatil Köyünde iki gün sürecek toplantıda, idari toplantıların yanı sıra kültür ve çevre odaklı tematik oturumlar düzenlenecek. “Üst Düzey Diyalog: Kültürel Mirasın Korunmasında Yerel Yönetimlerin Rolü”, “Kültürel Miras ve Sürdürülebilir Kalkınma: Ekonomik Fırsatlar ve Zorluklar”, “Üst Düzey Diyalog: İklim Değişikliği ve Kentlere Etkisi” oturumlarında, kültürel mirasın korunması için yerel yönetimlerin rolü, kültürel mirasın ekonomik boyutu, iklim değişikliğinin kentsel açıdan etkileri ele alınacak. “GCoM GAP Fonu Bilgilendirme Oturumu”nda ise katılımcılara GCoM fonları hakkında detaylı bilgi verilecek.

UNESCO Dünya Miras Şehirleri Ağı Toplantısı

Etkinlik, UNESCO Dünya Miras Şehirleri Ağı Toplantısı ile başladı. Moderatörlüğünü UCLG-MEWA Projeler Koordinatörü Fatih Gökyıldız ve UCLG-MEWA Proje Uzmanı Beyza Çetin’in yaptığı toplantıda, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, UCLG Kültür Komitesi Koordinatörü Jordi Pascual, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç, Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Aras, Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Şube Müdürü Coşkun Bilgi, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanı Bekir Ödemiş, Bojnord Belediye Başkanı Mohammad Ali Kashmırı, UNESCO Türkiye Milli Komitesi’nden Azize Ökten, Safranbolu Belediyesi Başkanı Elif Köse, Sivas Belediyesi Başkanı Adem Uzun, Lübnan Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Lübnan UNESCO Yerel Komitesi Meclis Üyesi Khaled Tadmorı, UNESCO miras şehirleri hakkında sunum gerçekleştirdi. (Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA