TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Eş Başkanlar Bucak ve Hatun, Kent Konseyinin Eş Başkanlığına seçildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Kent Konseyinin eş başkanlığına seçildi.

Eş Başkanlar Bucak ve Hatun, Kent Konseyinin Eş Başkanlığına seçildi
07-07-2024 14:02
07-07-2024 14:03

Diyarbakır Kent Konseyinin 29. Olağan Toplantısı, Kültür ve Kongre Merkezinde yapıldı. Toplantıya, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, ilçe belediye eş başkanları, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilleri, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Diyarbakır Barosu, siyasi parti, Barış Anneleri Meclisi, kentteki sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile akademisyenler ve muhtarlar katıldı.

Toplantının divan başkanlığına Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, üyeliklere ise Rosa Kadın Derneği Başkanı Suzan İşbilen ve Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi Rıza Polat seçildi.

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, kayyımlarla kentin ortak bilincini ortadan kaldırılmaya çalışıldığını ve kent dinamiklerinin kararlardan uzak tutulduğunu söyledi.

Eş Başkan Bucak: Birlikteliğin olması bize güç veriyor

Toplantıda konuşan Eş Başkan Serra Bucak, bu kentin bir hafızası, bir demokrasi kültürü, bir dayanışma kültürü ve bunu devam ettirmek için bir inancı ve birlikteliğin olması gerçeğinin kendilerine ayrıca güç verdiğini belirtti. Göreve başladıkları üç aylık dönemde Kent Konseyi’ni toplamak için Eş Başkanlar olarak Büyükşehir Belediyesi adına çağrı yaptıklarını ifade eden Bucak, toplantının gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. (Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA