ROPÖRTAJ

“FİKRİ VE PROJESİ OLANIN AYAĞINA GİDECEĞİZ”

Cumartesi Buluşmalarımız’da bu hafta bambaşka bir konseptle karşınızdayız.

“FİKRİ VE PROJESİ OLANIN AYAĞINA GİDECEĞİZ”
28-08-2016 21:55

Gazetemizin Sahibi Ercan Atay’ın Başkanlığını yaptığı Batman Çalışan Gazeteciler Derneği olarak TP Kristal Park’ta geniş katılımlı bir Cumartesi Buluşması gerçekleştirdik.

Batman Sonsöz’ün yazar ve muhabirlerinin yanında, Siirt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Siirt Sonsöz Gazetesi Sahibi Atilla Durak, Siirt Sonsöz Gazetesi Koordinatörü ve Batman Sonsöz Gazetesi Yazarı İzzettin İçin, Siirt Sonsöz Gazetesi Muhabirlerinden Mehmet Durak, Siirt İHA Temsilcisi Niyazi Deniz, Siirt İnternet Manşet sitesi Fecri Barlık, Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Batman Gap Gazetesi Sahibi Mansur Obut da sohbetimize katılan isimler oldu.

***

Neden bu kadar geniş katılımla toplandık? Hemen açıklayayım;

Çünkü bugün, Batman ve hatta bölge illeri için (Siirt, Mardin, Şırnak) büyük önem taşıyan Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA)’nı konuştuk.

Ajansın Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Batman Koordinatörü İbrahim Erin ve Basın Sorumlusu Bülent Atasoy ile birlikteyiz.

Ajans nasıl çalışır, kimi ve hangi iş kollarını destekler, bugüne kadar neler yaptı, Batman’a ve bölge illerine neler kattı, bundan sonraki hedefleri neler?”

Bölge için bu kadar hayati bir kurum sözkonusu iken, sorular da derinleştikçe derinleşti sohbetimiz sırasında.

Bütün sorulara içtenlikle ve samimi bir şekilde yanıt veren DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ,  takdir topluyor gazetecilerden.

Sözü fazla uzatmayayım, zira söyleşimizde birbirinden değerli bilgiler sizleri bekliyor…

***

YILMAZ ALTINDAĞ KİMDİR?

Üniversitede Mimarlık Bölümünü okudum. Okulu bitirdikten sonra Mardin’de Mimarlar Odasını kurdum. 8–10 yıl Oda Başkanlığı yaptım. 7 dönem üst üste 37 sene Mardin İli Ömerli İlçe Belediye Başkanlığı yaparak bu alanda rekor kıran Babam Rıfat Altındağ’dan siyaseti devralarak Ömerli Belediye Başkanlığını yaptım. Siyaset hayatında edindiğim tecrübelerle birlikte 8 ay önce Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA)’nda Genel Sekreter olarak görevlendirildim.

“SORUNLARI BİLEN MECRADAN ÇÖZÜM ÜRETEN MECRAYA GELDİM”

Gazetemizin Sahibi Ercan Atay “Siyaset ile DİKA Genel Sekreterliği göreviniz arasında nasıl bir fark görüyorsunuz?” sorusunu yöneltiyor konuğumuza. Sayın Altındağ “Siyaset, önemli bir mecra. Kendimi orada staj yapmış gibi hissediyorum. Bölgenin sorunlarını tanıdım, beklentileri iyi öğrendim. Ajans ise çok daha farklı. Benimle birlikte ilk defa bu bölgeden biri, Ajans Genel Sekreterliğine getirilmiş oldu. Belki de bunun verdiği bir istekle bölgemizi kalkındırmaya çalışıyoruz. Siyaset hayatında edindiğim tecrübelerden faydalanıyorum tabi. Yani sorunları bilen bir mecradan çözüm üreten bir mecraya geldim diyebilirim” yanıtını veriyor.

“AJANSIN EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ, YATIRIMCIYI TEŞVİK ETMEK”

2016 için Ajansa 38 milyon TL bütçe ayrıldığını ancak bu yönde attıkları adımlarla birlikte bu rakamın 50 milyon liraya yükseldiğini söylüyor Sayın Altındağ. Ajansın öneminden bahsederken ise “DİKA, TRC3 dediğimiz Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt illerinden sorumlu olan bir ajanstır. Ajans, Avrupa Birliği kriterlerine göre hazırlanmış olmakla birlikte asıl amacı yatırımcıları incelemek ve yatırıma teşvik etmektir. Ajansın bu konuda iki profili vardır, sürdürülebilirlik ve istihdam oluşturmaktır” ifadelerini kullanıyor.

İŞE, KENDİMİZİ EĞİTMEKLE BAŞLADIK”

8 ay önce Ajans Genel Sekreterliğine getirilen Altındağ, öncelikli adımlarının eğitime yönelik olduğunu belirtiyor. Kurum personellerine ve hedef kitleye yönelik eğitimlere yoğunluk verdiklerini söyleyen Sayın Altındağ “Biz ajans olarak her ilde eğitim programları düzenledik. Yatırımcıya ulaşmadan önce kendimizi eğittik. Önce biz bilelim ki yatırımcıya daha faydalı olalım, kriz anlarını ve fırsatları iyi değerlendirelim dedik. Kurum içi eğitimlerle uzmanlarımızı ve koordinatörlerimizi, bilgilendirdik. Kurum içi toplantıların ardından illerde DİKA’yı anlatan toplantılar düzenleyerek halkın bu ajansı tanımasını sağladık” diyor.

 “166 TRİLYONLUK BÜTÇENİN EN ÖNEMLİ KISMINI BATMAN ALDI”

Batman’ın DİKA’dan aldığı destekler konuşuluyor. Sayın Altındağ “Ajans, bugüne kadar yatırımcıya 166 trilyon destek ayırdı. Tabi bu destek, elden nakit para olarak değil, projeye veriliyor. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim, 166 trilyonun en fazla payını Batman aldı. Oran olarak söylemem gerekirse bunun yüzde 36’sını Batman almıştır. Talihsiz açıklamalar olabiliyor ya da ajansın yaptıkları çok göz önüne alınmayabiliyor. Ancak yapılanları görmek lazım. Şuan Batman Belediyesinin devam eden projeleri var. Sadece Batman Belediyesinin değil, İlçe Belediyelerinin de projeleri bizdedir. Ajans olarak her projeye açığız, bize gelen her projeyi inceliyoruz. Kapımız herkese açık. Benim projemi dikkate almadılar diye bir şey söz konusu değil. Ajansa doğru bir proje gelmediyse elbette desteklememe inisiyatifimizi kullanırız” bilgisini paylaşıyor.

“DİKA BİR DÖNEM SADECE MAL MÜDÜRÜ OLARAK KULLANILMIŞ”

DİKA’nın Sayın Altındağ döneminde daha iyi tanındığını belirtiyor yazarlarımız. Yazı İşleri Müdürümüz Ubeyd Baş’ın konuyla ilgili sorusu üzerine “DİKA’yı bir dönem sadece mal müdürü olarak kullanmışlar. Evrak götür getir işleminden ibaret kalmış. Şu anda bu profili değiştiriyoruz, sizlerin de desteğini bekliyoruz. Görev yaptığım 8 ay içinde 5 bin insan geldi ajansa. Bunun yüzde 80’i proje için gelmiştir. İnsanlar artık ajansı tanımak istiyor. Yaptığımız çalışmaları insanlar bilmeli. Mardin’de yapılanlar Batman’da, Batman’da yapılanlar Siirt’te de bilinmeli. Bilinmeli ki daha çok insan merak edip ajanstan faydalanabilmeli” diyor Sayın Altındağ.

“HASANKEYF’LE İLGİLİ ÖZEL PROJEMİZ VAR”

Konu turizmden açılıyor. Hasankeyf’le ilgili soru yöneltiyor Başyazarımız Recep Kavuş. Ajansın antik kentle ilgili projeleri hakkında bilgi veren Genel Sekreter Sayın Altındağ “Hasankeyf ile ilgili özel bir projemiz var. Ancak orası sit alanı olduğu Tabiat varlıklarını Koruma Kurulu toplanması gerekiyor. Toplanamadı ve karar çıkmadı. Değerli proje olduğu için bekliyoruz. Hasankeyf dünyanın tanıdığı bir yer. Eğer orada baraj olsa dahi bu defa siz deniz olma ile ilgili bir çalışma yapabilirsiniz. Oraya teleferiği getirebilirsiniz. Orada turizm ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Kaymakam ve Belediye Başkanımızla görüştük. Diğer bir taraftan Üçyol Köyü Projesi var. Mağaralardan oluşan çok özel bir köy. Buradaki çalışmalarımız da sürüyor. Ancak dediğim gibi bazı projeler var ki bizi aşıyor. Bunların yatırım programına alınması için siyasi aktörlerinin devreye girmesi gerekiyor” diyor.

“BİZ BANKA DEĞİLİZ, ARAŞTIRIP BİRLİKTE ÇALIŞAN BİR KURUMUZ”

Yazarımız Nihat İpekyüz, DİKA’nın toplumdaki imajının iyileştirilmesi konusunda soru yöneltiyor konuğumuza. Sayın Altındağ “Ajans, sadece hibe veren bir kurum olmaktan çıkmalıdır. Biz banka değiliz. Araştıran, beraber çalışan bir model olursa başarılı olabilir. Yüzde 75 destek veriyoruz, bu kez çıkıp diyorlar ki ‘biz yüzde 25’i veremiyoruz onu da siz verseniz’ Elbette buna müsaade etmiyoruz. Yeni formatta tamamen uygulamaya ve araştırmaya dönük bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Sizin projenizde sizlerle beraber eşgüdümlü olarak çalışacağız” yanıtını veriyor.

“BUGÜNE KADAR ETKİ ANALİZİ YAPILMAMIŞ, BÜYÜK ZAFİYET”

Ajansta bugüne kadar yapılan yanlışlara değinen Sayın Altındağ “Örneğin şu ana kadar 166 trilyonluk yatırımın etki analizi yapılmamış. Büyük bir zafiyet. Etki analizi ne demek? Siz bir şey yaparsınız, bittikten 3 yıl sonrasını da takip edersiniz. Eğer faydalı ise geri dönüştürürsünüz. Değilse, bir daha yapmayayım, boşuna yapıyorum, dersiniz. Etki analizi bu. Ajansımız ne yazık ki yapmış olduğu çalışmalarda bunu kendisine bilgi verecek ve ön ayak olacak bir reçete hazırlamamış. Şimdi biz onu da yapıyoruz” ifadelerini kullanıyor.

“ÖZEL SEKTÖRDEN KAMU VE YEREL YÖNETİMLERE YÖNELDİK”

Yazarımız Nihat İpekyüz’ün “özel sektöre yönelik mali destekler 2015–2016 yıllarında çıkmadı. 2017 yılında özel sektöre yönelik destek, programınızda var mı?” sorusuna “2017 yılının çalışma programına şimdiden başladık. Tabi daha önceki dönemlerde özel sektör ve KOBİ’lere ajansımız inanılmaz destekler verdi. Bir doymuşluk söz konusuydu. Artık gelen projelerin çoğunu birbirine yakın projeler oluşturmaktaydı. Aynı projeleri desteklemek, ajansın çalışma profiline uymuyor. Bakanlıkça alınan karar gereği, KOBİ’ler biraz ötelendi. Bu defa farklı sektörlere yönelme oldu. Şimdi elimizde kamu var ve yerel yönetimler var. Bence de Bakanlık, bu sene bunu gözden geçirebilir” yanıtını veriyor Sayın Altındağ.

“BÖLGE YATIRIMCISINA YENİ PAZARLAR BULMALIYIZ”

Yazarımızın sorusu üzerine yatırımcının pazar sorununda bahseden Sayın Altındağ “TRC3 ihracatımızın yüzde 98’i Habur Gümrük Kapısından gidiyor’ Bu kapı elbette kapanabilir. Buna karşı B-C planlarımız olmalı. Bakanlığa bunu ilettik. Bu kapı kapanırsa yatırımcı mağdur olacaktır bu yüzden yatırımcıyı başka kapıya yönlendirelim dedik. Bu konuda somut adımlarla geleceğiz. Devlet artık 3. köprü ve 3. Havaalanlarını yapıyor. Buradan Mersin’e neden bir hızlı tren yapmasın? Neden burada üretilen ürün, farklı gümrüklere gitmesin? Bu projelerin ayaklarının yere basması için alternatif pazar araştırmaları yapılmalıdır” yanıtını veriyor.

“YATIRIMCIYA KREDİ VEREBİLMEK İÇİN ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ”

Yatırımcıya nakit desteği verilmesi konusunda ise “Kredi çalışmalarıyla ilgili gerekli talimatlar, Bakanlık düzeyinde yapıldı. Ama bizimkiler nedense uygulamamışlar. 2017 yılı itibariyle inşallah böyle bir çalışmamız var. Kredi noktasında bir çalışmamız olacağını söyleyebilirim. Sanayi, bir ilin olmazsa olmazıdır. Ajansın en fazla desteklediği yerlerden biri de organize sanayi bölgeleridir. Şu anda Batman’da yeni bir alanla ilgili çalışmalar yapılıyor. Tabi burada yerel aktörler diyecek ki ‘ajans, şunu yapsın, böyle yapsın’ Ajans, her türlü göreve hazır. Yer tespiti yapıldıktan sonra altyapısından tutun, ekonomik altyapının güçlendirilmesiyle ilgili projelerimiz de buna uygun” açıklamasını yapıyor Sayın Altındağ.

“DOĞRU FİKRİ VE PROJESİ OLAN HERKESİN AYAĞINA GİDECEĞİZ”

Ajansın imajını iyileştirmeye dönük çabalarının süreceğini söyleyen Genel Sekreter Sayın Yılmaz Altındağ “Bakanlığın doğrudan destek programlarında şu anda inisiyatifi Genel Sekreterlik aldı. Daha önce iki uzman arkadaşımız değerlendirirdi. Onun doğruları, o günün çok değerli projesini reddedebiliyordu ya da kabul edebiliyordu. O inisiyatif artık bizde. Proje, kurulda 2 sefer görüşülüyor sonra karara bağlanıyor. Hatta çok değerli bir proje ise eksikleri biz gideriyoruz. Ajansın temel noktası, fırsatları değerlendirmek ve krizleri tespit etmektir. Bir analiz çalışmasıdır aslında. Burada tüm çalışma ve bakış açılarımızı daha akademik bir hale getirip sahaya uygulamaktayız. Daha önce insanlar Sason’u bilmiyorlardı, burada bir Balpınar Beldesinin olduğunu bilmiyorlardı. Şu anda profil, tamamen değişti. Ancak biraz sabır gerekiyor. 2017 yılı ile birlikte bu sistemi daha sağlam hayata geçireceğiz. Çalışma modellerimizi değiştirdik ve değiştirmeye devam edeceğiz. Doğru fikri ve projesi olan herkesin ayağına gideceğiz. Hiç yapılmamış çalışma ve projelerde farkındalık oluşturacağız” diyor.

“2017 YILI VİZYONUMUZ, ENERJİ”

Yazarımız Şehmus Temiz “Yenilebilir enerjinin hayata geçirilmesi için neler yapacaksınız?” sorusunu yöneltiyor konuğumuza. Sayın Altındağ “Bölgede en büyük probleminin enerji olduğunu fark ettim. Türkiye’deki enerji üretiminin yüzde 10’u TRC3 Bölgesinden karşılanabiliyor. Burada bu potansiyel var. Enerji, büyük bir sorun. Elektrik olmadığında su da olmaz. Binlerce dönüm arazi var. Bu yönde adımlar attık. 4 ilin de enerji sorunu var. Ama potansiyel de var. Batıda bunu 25–30 yıl önce yapmışlar, şimdi yeni konseptlerini yapmaya çalışıyorlar, biz ise daha yeni başlıyoruz. Bu konuda 2017 yılındaki vizyonumuz enerjidir. Hatta Siirt Kamu Hastaneler Birliğinin örnek bir projesi var. Kamuda yenilebilir enerjinin üretilmesi ve verimli enerji kullanabilmesi ile ilgili bir proje. Biz bu modeli yayacağız. Önce kamudan başlayacağız. Özel sektöre geleceğiz. Sanayide de bunu uygulayacağız” yanıtını veriyor.

“BATMAN ESNAFI, ENERJİ PROJESİNE YANAŞMADI”

Enerji konusunda yürüttükleri projenin yeteri kadar ilgi görmediğinden yakınan Sayın Altındağ “Sanayiyi bu konuda eleştirmek istiyorum. Enerjide hiçbir proje getirmedi. Biz diyoruz ki sanayideki birçok işletme, enerji sıkıntısından dolayı çalışmıyor. 2 ay önce onaylanan ve şu anda görüşülen bir projemiz vardı, enerjinin sanayide verimli kullanılabilmesiyle ilgili bir projeydi. Enerji, 100 lira geldiğinde işletme sahibi bunu ödeyemiyor ajans, daha az enerji tüketen makineleri önerdi, enerji kullanımını 60–70 liraya çekeceğiz dedi. Proje elden gitmesin diye uzmanlarımız Batman Organize Sanayi Bölgesine gelip zorla sanayicileri getirdiler. Batman’da 9 sanayici bu projeye katıldı” diyor.

“GENÇLERE İŞ KURUP YÖNETMELERİNİ SAĞLAYACAĞIZ”

DİKA’nın, gençlere dönük projelerinden de bahseden DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ “Türkiye’deki girişimcilerin yaş profili 34’tür. Ama Avrupa’da 25–28 arasıdır. Biz de bu rakamı 25-28’lere çekmek için uğraşıyoruz. Çünkü kabul edelim, 34’ten sonra insanda o heyecan ve enerji kalmıyor, risk alamıyor, çekingen oluveriyor. Bu yüzden proje ve desteklerimizle gençlere ulaşmaya çalışıyoruz. 4 ile yayacağımız genç girişimcilik merkezi ile bu potansiyeli harekete geçireceğiz. Genç Girişimci Merkezleri Projesiyle, düşünün ki bir işyeri kuruyoruz. Herhangi bir alanda faaliyet gösteren bir işyeri olabilir. Yer kiralamanıza gerek yok. Biz ortak bir alanda o işi kuruyoruz. Bütün sistemi, santrali, telefonları, çalışanları biz bulup destek vereceğiz. 3 yıl siz burada işinizi yapıyorsunuz. 3 yılın sonunda başarılı da olsa, başarısız da olsa o işletmeyi yeni genç arkadaşlarımız devralacak. İlkin Mardin’de bu projeyi başlatıp, 4 ile yayacağız. Genç girişimcileri bu şekilde bulmaya çalışacağız. Avrupa bunun örnekleri yapılmış. İsveç’te bu yapılmış. Onların böyle bir sorunu yok ama sürekli gençlerle iş yapmışlar. Gençleri elinde tutan bir sistemle çalışıyorlar” diyor.

“AJANSIN KENTLERE YANSIMASI OLUYOR”

Başyazarımız Recep Kavuş’un “DİKA’nın, genelde TRC3 illerine, özelde Batman’a bir yansıması olduğunu söyleyebilir misiniz?” sorusuna yönelik “Ajans, kuruluşundan 2012’li yıllara kadar, Ben Belediye Başkanı iken başarılı olduğunu söyleyebilirim. Aslında bu yıllardan sonra doymuşluk olunca, heyecan düştü. Orada çalışanların profili de sürekli aynı olunca yeni bir proje üretme heyecanı kalmadı. Şu anda bizim dönemimizde de kentlere yansıması olduğunu, örneklerle saymak isterim. Mesela Siirt’te fıstık üretimine dönük ajansın çabalarını ve başarılı çalışmalarını sayabilirim. Sason’da her dönem çilek üretme modelini oturttu. Batman Ekolojik Köy Projesi de buna örnek olarak gösterilebilir. Çünkü turizm açısından çok değer taşıyan bir proje. Şu anda ödeneğin yüzde 36’sı Batman için harcanmış durumda” yanıtını alıyoruz Sayın Altındağ’dan.

PROJE VE DESTEKLERDEN ÖRNEKLER:

Batman’da DİKA’nın desteğiyle yürütülen projelerden bahseden Sayın Altındağ “Örneğin Balpınar Belediyesinin sosyal tesis ve park projesi önemli bir proje. Çamlıtepe Yaşam Park Projesi Batman Belediyesine ait 2,5 trilyonluk bir projedir. Gercüş Belediyesinin 1 trilyonluk herkesin ulaşabileceği sosyal tesis ve park projesi. Kozluk’un Orman Park Projesi 1 Trilyonluk. 2,5 milyonluk meyvecilik projemiz var. Şu anda Batman’da İl Tarım Müdürlüğünce uygulanıyor. Batman Kentinin Yoksulluk Haritası Projesi de Batman Belediyesine ait. İlk defa insana dönük bir çalışma, bizim dönemimizde yapıldı. Çilek yetiştiriciliğine 70 Bin TL ayırdık. Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO)’nın endüstriyel atıkların temizlenmesi projesi önemli bir proje, maliyeti 10 Trilyonu da bulabilir. Bunun gibi çok proje var. Bunlar hayal değil. Bu ajans hepimiz için bir şans. Bu ajans kapanırsa bölge kaybeder. Bu ajansı daha iyi nasıl çalıştırabiliriz, onu konuşmamız gerekiyor. Bakanlık, normal bir kurum değil ki taşranın Bakanlığını yapıyor Ajans. Özel bir yapımız var ama ben şu anda burada Bakanlığı temsil ediyorum” diyor.

ÜYELİKLERİN İPTALİYLE İLGİLİ ÇIKAN HABERLERE YANIT:

Belediyeler ve İl Özel İdareleri, DİKA’nın ortak paydaşlarıdır. Valiler ise bu ajansın Başkanlığını üstlenir. Belediyelerin üyeliklerinin düşürülmesiyle ilgili basına yansıyan haberleri soruyoruz konuğumuza. Sayın Altındağ “Kalkınma Kurulu, 4 ilin sivil toplum örgütleri, kamu, üniversiteler, Kaymakamlıklar ve Belediyelerin içinde olduğu 100 kişiden oluşur. Bu 100 kişiden oluşan kurul, yılda en az iki defa toplanır. Ajansa tavsiye niteliğinde projeler hazırlar ve illerle ilgili önerlerde bulunur. Bunların düşmesi demek üyeliklerin düşmesi anlamına geliyor. Kurulun düşmesi anlamına gelmez. Diyelim ki siz A kurumunu temsil ediyorsunuz, üyeliliğiniz düştü, tekrar olduğu zaman siz olmazsınız ama kurumunuzdan başka biri üye olur. Yani o kurulda yine bu kurumlar olmak zorundadır. 2016’nın sonunda zaten bu süre bitiyordu, 2017’de yeniden güncellenecek. Kalkınma Kurulu 2017’de oluşturulduğu zaman yine benzer üyeler gelecek” diyor.

“FETÖ’DEN ALINANLARIN YERİNE YENİLERİ GÖREV ALACAK”

FETÖ operasyonlarından açılıyor konu. DİKA’da görevden alınanların yerine yenilerinin eklenmesi gerektiğini söyleyen Sayın Altındağ “Bu operasyonlar neticesinde kurumlar denetlendi. Biz de yazı yazdık, gelin projelerimizi denetleyin, dedik. Alınan 5 üyenin de 3’ü yöneticiydi. Dolayısıyla bilginin merkezindeydiler. Şimdi bu açığı kapatmaya çalışıyoruz.

“KOSGEB HİBE DAĞITIR, DİKA İSE ALANI ÇOK DAHA GENİŞTİR”

KOSGEB tarafından verilen girişimcilik eğitimlerinin, bundan böyle DİKA tarafından verileceğini öğreniyoruz konuğumuzdan. KOSGEB ile DİKA, yatırımcı ve girişimciyi destekleyen iki kuruluş. Aralarındaki farkı soruyoruz. Sayın Altındağ “DİKA, alanı KOSGEB’de göre çok daha geniş olan bir kuruluş. KOSGEB, sadece hibe dağıtır ve eğitim düzenler” yanıtını veriyor Sayın Altındağ.

“YENİ TARIMSAL ÜRÜNLER İÇİN ARAŞTIRMA YAPILIIYOR”

Sason’da verilen destekler sayesinde 4 mevsim çilek üretildiğini söyleyen Sayın Altındağ, Batman’da üretilebilecek yeni ürünler hakkında üniversiteden araştırma yapmasını istediklerini açıklıyor. Araştırma sonuçlarına göre Batman’da yeni tarımsal ürünlerin üretilebileceğine ışık yakıyor böylece. DİKA’dan destek alan ancak projesini gerçekleştirmeyen 166 yatırımcının mahkemelik olduğunu da söyleyen Altındağ, DİKA’nın Batman’da görevlendirdiği personeller hakkında ise “Batman’da 1 koordinatör ve 3 uzman var. Yakın zamanda 1 koordinatör daha alınacak. Atamalar tamamen Genel Sekretere bağlı yapılacak. Bir koordinatör eksiğimiz var.

“DİKA’NIN DÖNEM VALİSİ AHMET DENİZ”

Batman’ın Yeni Valisi Ahmet Deniz hakkındaki görüşlerini de aktaran Sayın Altındağ “Vali Bey gayet beyefendi bir yapıya sahip. Bölgeye çabuk kaynadı ve enerjisini verdi. Batman insanı da diyalogu seviyor. Şu anda Vali Bey ile Batman halkı arasında güzel bir enerji oluşmuş durumda. Halk adamı gibi görünüyor. Bu dönem DİKA’nın Başkanlığını da kendisi yapıyor.


Editor : YUSUF KAVAK
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR
TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA