GERCÜŞ

Gercüş’te ADEM açıldı

Batman'ın Gercüş İlçesinde kadınların hem sosyalleşeceği hem üretim yaparak boş  zamanlarını değerlendirebilecekleri Aile Destek Merkezi (ADEM), düzenlenen törenle açıldı.

Gercüş’te ADEM açıldı
13-09-2024 12:29
13-09-2024 12:30
BATMAN

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı desteği ile Batman Valiliği koordinesinde Gercüş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde kurulan Aile Destek Merkezi, Vali Ekrem Canalp, Kaymakam Muhammed Öztaş, il protokolü ve vatandaşların katılımı ile hizmete açıldı. Gercüş ADEM’de kadınlara mesleki ve kişisel gelişim kurslarının yanı sıra aile içi iletişim, temel afet bilinci, sağlıklı beslenme ve çocuk haklarına dair eğitimler verilecek. Kurslar sayesinde kadınlar hem meslek edinecek hem aile ekonomilerine katkı sağlayacak.

KADINLAR İÇİN İDMAN ALANI…

Açılış töreninde konuşan Batman Valisi Ekrem Canalp, “Kadınlarımız çalışma hayatına burada idman yapıyor. Aile destek merkezlerimiz de burada antrenmanlı şekilde çalışma hayatına girmeyi ara basamak olarak kullanabiliyor. Çünkü ilkten sıfırdan çalışma hayatına çalışmaya başlamak kadınlarımda zor geliyor.Ama aile destek merkezlerimizde üretmeyi, çalışmayı burada  antrenman yapma imkanı buluyorlar. Ve aile destek merkezlerimizde mezun olan en çok kadınımız daha sonradan çalışma hayatına başlamak için kendilerinde bir cesaret ve motivasyon buluyorlar” dedi. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA