GÜNDEM

Güney Koreli Profesörden Batmanlı arıcılara eğitim

Batman'da arıcılığın geliştirilmesi ve bal üretiminin arttırılması amacıyla hazırlanan Arıcılıkta Dijital Dönüşümler ve İnovatif Yöntemler Projesi kapsamında arıcılara eğitim verildi.

Güney Koreli Profesörden Batmanlı arıcılara eğitim
25-10-2024 00:25
24-10-2024 19:01

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce hazırlanan ve Asya Verimlilik Teşkilatı Türkiye Ofisi tarafından kabul edilen proje kapsamında 100 arıcıya eğitim verildi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde gerçekleşen eğitimde Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Dr. Reşat Çiftçi, arıcılığın ülke genelinde gelişmekte olduğunu, kovan sayısında Türkiye'nin dünya üçüncüsü, bal verimi açısından da dünya ikincisi olduğunu söyledi. Batman'da da son üç yıldır Tarım ve Orman Bakanlığının katkıları ve Vali Ekrem Canalp'ın destekleriyle arıcılığın geliştiğini belirten Çiftçi “Bu Güney Kore ve Nepal'den gelen uzman hocalarımızla birlikte 5 gün boyunca ilimizde bulunan arıcılarımıza yönelik eğitim planlandı” dedi.

GÜNEY KORELİ PROFESÖR, EĞİTİM VERDİ

Güney Koreli Prof. Dr. Jung Chuleuımr, Türkiye'yi kardeş ülke olarak gördüğünü belirterek, eğitimler kapsamında deneyimlerini aktaracağını bildirdi. Nepal'den gelen Dr. Kedar Devkota ise 14 yıldır aracılıkla ilgilendiği bildirerek “Bal üreticilerine tecrübe ve birikimlerimizi aktaracağız” dedi. (Necdet Çakır)


Editor : Necdet Çakır
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA