SİYASET

  Deva Partili Ekmen; ‘Gençler dinden uzaklaşıyor’

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada 22 yılın sonunda temel eğitim, mesleki eğitim ve bilimsel ilerlemede başarısız olunduğu gibi, gençlerin dinden ve manevi değerlerden de uzaklaştığını vurguladı. 

  Deva Partili Ekmen; ‘Gençler dinden uzaklaşıyor’
09-10-2024 00:00
08-10-2024 16:33
BATMAN

“Sayılarla Türkiye’de İnanç ve Dindarlık” raporunu kaynak alarak konuşan Ekmen, AK Parti’nin “dindar nesil yetiştireceğiz” diyerek eğitim sistemi ve müfredatı ile defalarca oynadığını ancak bunda da başarısız olduğunu hatırlatarak milletvekillerine seslendi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TBMM Genel Kurulunda Öğretmenlik Meslek Kanun Teklifi ile ilgili konuştu. AK Parti’nin yerlilik ve millilik motosuyla her on okuldan birini imam hatibe çevirdiğini, bir çok kez müfredat değiştirdiğini ancak pozitif bilimlerde bir başarı elde edilemediği gibi, bu dönemde doğan ve eğitim alan gençlerin söylenene değil, yapılanlara bakarak dini ve manevi alandan uzaklaştığını anlattı. Ekmen konuşmasında Marmara Üniversitesi ile İbn Haldun Üniversitesi’nin birlikte yayınladığı ‘Sayılarla Türkiye'de İnanç ve Dindarlık Raporu'na dikkati çekerek bazı rakamları aktardı.

EN YÜKSEK İNANÇSIZLIK AK PARTİ DÖNEMİNE YAŞANDI

Söz konusu raporun ayrıntılarını TBMM Genel Kurulunda açıklayan Ekmen, “Sürekli müfredat, sistem değişikliğiyle ağırlığı yüzde 10'u geçen imam hatip ortaokul ve liselerinden sonra maneviyatı yüksek bir gençliğe sahip olunacağı beklenirdi. Öyle ya 2002'de AK Parti iktidara geldiğinde 6 yaşında ilkokul 1'e başlayan bir genç AK Parti döneminde ilk, orta, lise, üniversite, yüksek lisans ve hatta doktora eğitimi aldı. AK Parti Üniversite eğitimi oranını yüzde 12'den yüzde 46'ya çıkarmakla hep övündü. Oysa bu çalışma gösterdi ki, en yüksek inançsızlık ve ibadetlerde uzaklaşma işte bu gençler arasında var.  Bu rapora göre,  ‘hep yüzde 99'u Müslüman olan bir ülke’ deriz ya Allah'a kesin inanç oranı yüzde 85'e düşmüş; Allah'a kesin inanç oranını yüzde 85, kesin inançsızlık yüzde 5,7; aradaki yüzde 9 da bir öyle, bir böyle, salınıp duruluyor. Allah'a kesin inançsızlık durumuna baktığımda iki veri dikkatimi çekiyor. Birincisi, Allah'a en yüksek inançsızlık oranı AK Parti döneminde eğitim görmüş gençler; ikincisi, Allah'a en yüksek inançsızlık oranı, AK Parti döneminde üniversiteyi okumuş gençlerde.” ifadelerini kullandı.

GENÇLER NİYE DİNDEN UZAKLAŞIYOR?

Namaz kılma, oruç tutma sıklığı ve başörtüsü gibi başlıkların da raporda yer aldığını ifade eden Ekmen, şunları kaydetti: “AK Parti döneminde gözlerini hayata açıp eğitim almış bütün gençlerin ve üniversite mezunlarının, Türkiye'nin o beğenmediğimiz koalisyonlar ve CHP dönemi iktidarı dönemlerinin çok altında bir dindarlık seviyesinde olduğunu görüyoruz.  Bunun üzerine kafa yormak gerekmez mi? Niçin gençler dinden uzaklaşıyor; tarzı siyasetinizden dolayı mı, kurduğunuz medya düzeninden dolayı mı, yarattığınız adalet sisteminden dolayı mı, yaptığınız gösteriş ve israf düzeninden dolayı mı, yoksa ayyuka çıkan yolsuzluklardan dolayı mı? Fenni ilimlerde de bir başarı yok, manevi eğitimde de. Yirmi iki yılın sonunda Ak Partili milletvekili arkadaşlarımızı bu konu üzerinde bir muhasebeye davet ediyorum.” (Deva Partisi Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA