GÜNDEM

Cegerxwîn için anma programı düzenlendi

Kürtçe Kitap Fuar’nın son gününde Eşbaşkan Yeşil ışık, Arî Dil Araştırmaları ve Kültür Derneği’nin Kürt şair Cegerxwîn için düzenlediği anma etkinliğine katıldı.

Cegerxwîn için anma programı düzenlendi
21-10-2024 15:38
21-10-2024 15:39
BATMAN

Batman Belediyesi, Ari Dil ve Kültür Araştırmaları Derneği ile Eğitim Sen’in ortaklığıyla Yılmaz Güney Parkı’nda düzenlenen Kürtçe Kitap Fuarı’nın son gününde modern Kürt şiirinin öncüsü şair Cîgerxwin için anma programı düzenlendi.

ŞİİRLERİ OKUNDU

Programa Belediye Eşbaşkanı Yeşil Işık, TJA, Barış Anneleri Meclisi, Kürtçe Kitap Fuarı için kente bulunan yazarlar, DBP ile DEM Parti il örgütleri ve çok sayıda kişi katıldı. Ari Dil ve Araştırmalar Derneği tarafından Cegerxwîn için düzenlenen 40. yıl anma etkinliğinde şairin hayatı anlatıldı. Şair Berken Bereh ve ARÎ-DER öğrencileri, Cegerxwîn’nin şiirlerini seslendirildi.

"MİNNETLE ANIYORUZ"

Eş Başkan Yeşil Işık “Bu topraklar için yapmış olduğu eserleri için bu topraklara emek verdiği için, bu topraklarda yaşayan yazarlara ilham kaynağı olduğu, yaratmış olduğu ölümsüz eserler için kendisini saygıyla, minnetle anıyoruz” dedi. (Belediye Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA