GÜNDEM

Hüda Par’lı vekilden iftiralara yanıt; “Hukuki süreç başlatıldı”

Hüda Par Batman Milletvekili Serkan Ramanlı; Narin olayı üzerinden Hüda Par’a yönelik iftiralar, ekonomideki revizyonlar ve orta vadeli program, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlaması, Gazze’de devam eden soykırım ve İzmir limanına demirleyen ABD gemisi, Sisi’nin Türkiye ziyareti konularına dair partisinin değerlendirmelerini kamuoyuyla paylaştı.

Hüda Par’lı vekilden iftiralara yanıt; “Hukuki süreç başlatıldı”
10-09-2024 16:26
BATMAN

HUKUK İŞLERİ BAŞKANLIĞIMIZ, İFTİRALARLA İLGİLİ HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATTI

Ramanlı “Günlerdir bir umut canlı bulunmasını beklediğimiz Narin Güran kızımızın maalesef cansız bedenine ulaşıldı. Katledildiği anlaşılan kızımızın faillerinin bir an önce bulunması ve hak ettikleri cezaya çarptırılması bizim ve bütün Türkiye kamuoyunun tek beklentisi olmuştur.  Toplumsal acılar üzerinden siyasi rant devşirmeye alışmış olanlar geçmişte olduğu gibi bugün de partimizi hedef alan, yalan ve iftira içerikli çok sayıda paylaşımda bulunmaktadır. Orta zekalı biri biri aynı anda hem muhtar hem kur’an kursu hocası olunamayacağını, muhtar ya da kur’an kursu hocası olanın da siyasi parti üyesi olamayacağını zaten biliyor. Amaç partimizi hedefe koyan bu siyonist barbar çetenin kamuoyu nezdinde partimizle ilgili itibarı zedelemek ve karalama kampanyasının başını çekmektir. Hukuk İşleri Başkanlığımız, müfteriler hakkında gerekli yasal işlemler başlatmıştır” dedi.

İŞSİZLİK ORANINDA BEKLENEN AZALMA MEVCUT EKONOMİK DURUMLA TUTARSIZ

Ekonomide gerçekleştirilen revizyonlara ilişkin değerlendirme yapan Ramanlı “Ekonominin 2025-2027 dönemine dair 3 yıllık yol haritasını sunan Orta Vadeli Program (OVP) açıklandı. Orta Vadeli Program, ülke ekonomisini seçimsiz dönemde istikrara kavuşturmayı hedeflerken yapılan revizyonlar, programın etkinliğini sorgulatmaktadır. Enflasyon hedefinin yüzde 33'ten 41,5'e çıkarılması, büyüme hedefinin ise yüzde 4'ten 3,5'e düşürülmesi gibi önemli değişiklikler dikkat çekmektedir. Bu durum, sıkıntıların beklenenden daha uzun süreceği anlamına gelmektedir. Dışsal zorluklar ve iç ekonomik problemler, programın başarısını engellemektedir. Ayrıca, işsizlik oranında beklenen azalma mevcut ekonomik durumla tutarsızdır. Yüksek faiz oranları, ülke ekonomisinin olumsuz etkilenmesine neden olacaktır. Orta Vadeli Program, IMF politikalarını anımsatan daraltıcı maliye ve para politikaları içermektedir. Bu uygulamalar genelde kısa vadeli çözümler sunsa da uzun vadede kalıcı bir ekonomik istikrar sağlamayacaktır. Sonuç olarak, yine emekliler, asgari ücretliler, dar ve sabit gelirli çalışanlar ve küçük esnaf gibi kesimler en büyük mağdurlar olacaktır” dedi.

YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ ESKİ SORUNLARLA BAŞLADI

2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasına dair açıklama yapan Ramanlı “Her yıl olduğu gibi bu yıl da sorunlarla uzun bir maratona start verilmiş oldu. Öğretmen açığının kapanması konusunda bir türlü neticeye varılamıyor. Hâlâ 68 bin öğretmen açığı var. MEB'in Mayıs 2024 verilerine göre çeşitli branşlarda 90 bin ücretli öğretmenle beraber toplamda 158 bin öğretmen açığı var. Öğretmen olabilmek için KPSS’ye giren öğretmen adaylarının sayısı ise yaklaşık 530 bindir. Okullarda temizlik ve hijyen durumu ayrı bir sorundur. Günün önemli bir bölümünü geçirmek zorunda oldukları okul ortamları yaşanabilecek durumda değilse çocuklarımız nasıl sağlıklı eğitim alabilirler? Temizlik ve hijyen konusunda oldukça mustarip olan okul idarecileri, kayıt parası adı altında para toplamak zorunda kalıyor. Önceki yıllarda TYP’li personel istihdamı vardı. Bu yıl ise İşgücü Uyum Programı adı altında personel alımına gidilecek. Ancak bunların bir kısmı siyasileri referans göstererek okullarda temizlik işlerini yapmıyorlar. Dolayısıyla idareciler, kayıt parası adı altında velilerden topladıkları parayla çalıştırabilecek personel istihdam ederek temizlik işlerini yaptırıyorlar. Her yıl karşılaşılan sorunlardan bir tanesi de öğretmenlerin dışarıdan pahalı ek yardımcı kaynaklar dayatması sorunudur.  Ağırlaşan hayat şartları karşısında velilerin büyük çoğunluğunun bu tür yükleri kaldıramayacağı aşikârdır” dedi. (Hüda Par Basın Bülteni)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA