GÜNDEM

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Göç ve Güvenlik Konularında Açıklamalarda Bulundu

Ankara İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, göç, güvenlik ve diğer önemli konular hakkında açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Göç ve Güvenlik Konularında Açıklamalarda Bulundu
27-09-2024 02:09

Ankara İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, A Haber canlı yayınında dünyadaki göçmen durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Yerlikaya, Birleşmiş Milletler verilerine göre dünyada 300 milyon insanın göçmen durumunda olduğunu belirterek, 123 milyon kişinin zorla yerinden edildiğini ve bunun 47 milyonunun koruma altında olduğunu söyledi. Türkiye'de 4 milyon 384 bin yasal kalış hakkı olan yabancı bulunduğunu ve 3 milyon 92 bin geçici koruma altındaki Suriyeli olduğunu bildirdi. Göçle ilgili "insani ve vicdani duruş sergileyen ama kamu güvenliğinden taviz vermeyen" bir şekilde mücadele ettiklerini vurguladı.

Ayrıca, polis memuru Şeyda Yılmaz'ın İstanbul'da şehit olmasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Yerlikaya, saldırganın suç kayıtlarına da dikkat çekti.

Yerlikaya, ruhsatsız silahla ilgili yeni yasa hazırlığından bahsederek, operasyonlarda ele geçirilen silahların caydırıcı cezalarla karşılaşacağını belirtti.

Yunanistan tarafından Ege Denizi'nde gerçekleştirilen karasuyu ihlalleri konusunda da açıklamalarda bulunan Yerlikaya, Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı ile yapılan görüşmeleri ve soruşturmaların devam ettiğini aktardı.

Narin Güran'ın öldürülmesi olayına da değinen Yerlikaya, soruşturmanın hızla ilerlediğini ve adaletin bir an önce sağlanacağına inandığını ifade etti.

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA