SAĞLIK

İleri mide kanserine başarılı operasyon

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde mide kanseri ameliyatı olan hasta, başarılı geçen operasyonun ardından şifayla taburcu edildi.

İleri mide kanserine başarılı operasyon
04-07-2024 12:13
04-07-2024 12:14
BATMAN

Başarıyla gerçekleştirilen ameliyata ilişkin bilgi veren Cerrahi Onkoloji Uzmanı Dr. Emir Fatih Kaya “2023 yılında lokal ileri mide kanseri tanısı konulan ve Hasankeyf'ten gelen hastamız Adil Yaman, ameliyat olmak istemiyordu. Tıbbi Onkoloji Bölümünde kemoterapiye başlandı. Hastanın tümöründe küçülme olması üzerine operasyon için Cerrahi Onkoloji Polikliniğine yönlendirildi. Gastroenteroloji Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ömer Güngörür, ameliyat süreci, riskleri ve sonrasında yaşanacaklar hakkında bilgi verdi. Ailesinin de desteğiyle ameliyatı kabul eden hastamıza, hastane idaresinin yardımıyla 3 gün içinde ameliyathane ayarlandı ve gecikme olmaksızın ameliyata alındı. Total gastrektomi ve onkolojik prensiplere uygun lenf nodu diseksiyonu uygulanan hastamız, 5. gün şifa ile taburcu edildi. İleri evre kanser hastalarımızın cerrahi tedavisi hastanemizde yapılmaktadır” dedi.

DOKTORLARIMIZIN DESTEĞİ İLE ATLATTIM

Ameliyat sonrası şifayla taburcu edilen Adil Yaman “Ameliyat olmaktan korkuyordum, ama doktorlarımızın ve ailemin desteği sayesinde bu süreci atlattım. Minnettarım” dedi.(İl Sağlık Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA