İnşaat atıkları okul duvarına renk kattı

İnşaat atıkları okul duvarına renk kattı

Şanlıurfa'da "Sıfır Atık Projesi"ne katkı sunmak isteyen lise öğrencileri, inşaatlardan topladıkları atık malzemelerle okullarının duvarlarına mozaik uygulaması yaptı, öğretmenlerin de destek verdiği projeye Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "Çevre Beratı Ödülü" verildi.

Kazancı Bedih Güzel Sanatlar Lisesi'nde görev yapan öğretmenler, dış duvarlara yaptıkları resimlerin renginin belirli bir süre sonra solması üzerine çalışmaların deforme olmadan kalabilmesi amacıyla proje hazırladı. Proje kapsamında öğretmenler ve öğrenciler tarafından inşaatlardaki atık fayanslar toplanarak okulun dış duvarları üzerine mozaik uygulaması yapıldı.

Öğrenci ve öğretmenlerin yaptığı uygulama, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen "Sıfır Atık Projesi" kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen yarışmada "atıktan sanata ileri dönüşümü en iyi uygulayan okul" kategorisinde "Çevre Beratı Ödülü"ne layık görüldü.

İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, AA muhabirine, öğrencilerin günlük hayatlarında geri dönüşümü bir davranışa dönüştürerek hayatlarının her alanına uygulamalarını sağlamak istediklerini söyledi.

Emine Erdoğan'ın himayesinde hayata geçirilen "Sıfır Atık Projesi"ni çok önemsediklerini aktaran Sultanoğlu, şöyle konuştu:

"Bakanlığımız atık yönetimi konusunda sürdürülebilir çevre dostu uygulamaların yaygınlaşması faaliyetlerini desteklemektedir. Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için üç temel kuralımız var. Atıklarımızı azaltmak, tekrar kullanmak ve geri dönüştürmek. Biz öğrencilerimize şunu öğretmek istiyoruz. Bir şeyi atmadan önce bir daha düşünün. İsraf yerine tekrar kullanabilir ürünler yapın. Doğaya izinizi, atıklarınızla değil sevgiyle bırakın. Kazancı Bedih Güzel Sanatlar Lisemizde de öğretmenlerimiz, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye geneli yapılan sıfır atık yarışmasında birincilik kazandı. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizi yürekten kutluyorum" dedi. Sultanoğlu, projeyle atık bir malzemeyi ileri dönüşümde kullanarak gelecek nesillerin de görebileceği bir sanata dönüştürdüklerini ifade etti. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
RESMİ İLANLAR
TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...mid2
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...