“İNTERNET VE BASIN MESLEK YASASI ACİLEN ÇIKARILMALI”

“İNTERNET VE BASIN MESLEK YASASI ACİLEN ÇIKARILMALI”

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) 23. Başkanlar Kurulu, Trabzon’da gerçekleşti.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde ve İçişleri Bakanlığı öncülüğünde 81 ilden gazeteciler, 81 İl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Trabzon’da Buluşuyor Projesi kapsamında bir araya geldi.

“DÜNYADA DENGELERİN DEĞİŞTİĞİ BİR DÖNEM”

Heros Otel’de yapılan Başkanlar Kurulu’nda konuşan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük “Zor zamanlardan geçiyoruz. Dünyada dengelerin değiştiği bir dönem. Malum iki yıldır koronavirüsle verilen bir mücadele var. Küresel salgın sıkıntıları katladı, katlamaya da devam bizler basın emekçileri ülkemizin çıkarlarını ön planda tutarak hareket ederken, ekonomik sıkıntılarla da boğuşuyoruz. Gazete, televizyon, radyo ve internet gazeteleri gerçekten zor durumda. Reklam ve ilan gelirleri ile ayakta durmaya çalışıyorlar. Bilfiil gazetecilik yapan binlerce basın çalışanını kapsam dışı bırakan yıpranma hakkı konusu çözüm bekliyor. Gazeteci olmayanların önüne geçmek için acilen internet yasasının çıkarılmalıdır.  Basın meslek yasası da acil ihtiyaçtır. Gerçek şu ki basının sorunlarını meslek örgütleri olarak yerelde bizler, çatı örgütümüz olarak Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu dert ediniyor, ekonomik sıkıntıların çözümü noktasında ciddi çalışmalar yapıyor, çözüm önerilerini de ilgili yerlere ulaştırıyor, takipçisi oluyoruz. Bizim mesleğimiz toplumu ilgilendiren sorunların aydınlatılması için ışık tutar. Yapılan hata ve haksızlıkların giderilmesini sağlayan, başkalarının haklarını savunmak için kendi yaşantısını hiçe sayan bir meslektir. Bu güzel mesleğimizi en güzel şekilde gelecek nesillere bırakmalıyız. Bunun için hepimize sorumluluklar düşüyor” dedi.

“MESLEĞİMİZ, HER TÜRLÜ İSTİSMARA AÇIK HALE GELDİ”

Türkiye Gazeteciler Konfederasyon Başkanı Nuri Kolaylı ise “Özgürlük, demokrasinin olmazsa olmazıdır. Temel gerekliliktir. İfade ve basın özgürlüğü sorunu çok boyutlu bir yaklaşımla çözümlenebilir. Basın özgürlüğü sorununun bir nedeni de basın meslek yasasının olmamasıdır. Bu yasaya ihtiyaç duyulmaktadır. Dileyen herkes gazeteciyim diyerek mesleğe başlayabilmektedir. Hiçbir kaydı olmayan internet siteleri gazeteci istihdam edebiliyor. Her türlü istismara açık hale geliyor. Şantaj ve tehdit aracı olarak kullanılabiliyor. Yasal düzenleme bulunmuyor. Bu mesleği kimlerin yapabileceğini düzenleyen meslek yasasının günümüz koşullarına uygun olarak yeniden çıkarılmalıdır. Geniş bir katılımla meslek yasası ülkemize kazandırılabilir. Elektronik ortamda yapılan habercilikte sorun yaşanıyor. İnternet haberciliği büyük bir gelişim gösterdi. Kurumsal internet haber siteleri yayınlarına başlayarak sektöre renk kattılar ama bunun yanında kopyala yapıştırdan öteye gitmeyen haber siteleri de boy gösteremeye başladı. İnternet medyasının düzenlemeye ihtiyacı var. Yasa yeniden ele alınmalıdır” dedi.

TURİSTİK YERLERİ GEZDİLER

Toplantı sonrası cemiyet başkanları Trabzon'un turistik yerlerini gezdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
RESMİ İLANLAR
TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...mid2
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...