GÜNDEM

İş arayanlara duyuru; 840 kişilik kontenjan açıldı

Vatandaşları işgücü piyasası ile buluşturan İşgücü Uyum Programı başlıyor.

İş arayanlara duyuru; 840 kişilik kontenjan açıldı
06-09-2024 13:30
06-09-2024 12:43
BATMAN

İŞÇİ KONTENJANLARI AYRILDI

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle İşgücü Uyum Programı kapsamında Batman Merkez 680, Kozluk’ta 60, Sason’da 40, Beşiri’de 30, Gercüş’te 20, Hasankeyf’te 10 olmak üzere toplam 840 kişilik kontenjan açıldı.  İl başvuruları 4 Eylül’de başladı.

İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMI İUP NEDİR?

İŞKUR’dan yapılan açıklamada “İUP, özel politika gerektiren gruplar (kadınlar, gençler, uzun süreli issizler, engelliler gibi) başta olmak üzere, işsizlerin işgücü piyasasına geçişini sağlayacak bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplini kazandırmak üzere Türkiye İş Kurumu tarafından aktif işgücü hizmetleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği yapılarak kamu hizmetlerinin desteklenmesine yönelik düzenlenen programlardır” denildi.

KİMLER KATILABİLİR?

18 yaşını doldurmuş, İŞKUR'a kayıtlı, emekli olmayan ve son bir aydır sigortalı olmayan T.C. vatandaşlarının programa başvurabileceği ayrıca kadın, öğrenci, engelli ve eski hükümlülere öncelik tanındığı belirtildi.

PROGRAM DETAYLARI NELERDİR?

Yarı zamanlı olarak en fazla 10 ay uygulanacak programlar, ilk dört hafta yoğunlaştırılmış eğitimler nedeniyle haftalık 5 gün, diğer haftalarda ise haftalık 3 gün sürecek. Programa başlayan katılımcılar başka yerlerde de çalışabilecek. Programa katılım sağlanan süre için katılımcılara günlük net 566,73 TL ödeme yapılacak. Katılımcıların iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası da karşılanacak. Her katılımcı programlardan en fazla 140 gün faydalanabilecek.

BAŞVURULAR SÜRÜYOR

Başvurular 4 Eylül – 8 Eylül tarihleri arasında alınacak. Katılımcılar, 9 Eylül pazartesi günü noter tarafından yapılacak kura çekilişi ile belirlenecek.

ÇALIŞMAK İSTEYENLERE DUYURU

Program kapsamında çalışmak isteyenler, 8 Eylül pazar günü saat 23:59’a kadar ALO-170 iletişim hattı ve İŞKUR e-şube (www.iskur.gov.tr) internet adresinden iş arayan girişi yaptıktan sonra online İşlemler İş Arayan İşgücü Uyum Programında İl ve İlçe seçimi yaparak başvuru yapabilecek. (İŞKUR Bülten)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Ömer 1 hafta önce
İy
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA