GÜNDEM

İstanbul'da Gece Kulübü Yangını Davası Devam Ediyor

İstanbul'da 29 kişinin hayatını kaybettiği gece kulübü yangını davasında duruşma görüldü. Tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları mahkemede hazır bulundu. İddianamede olayın detayları ve suçlamalar yer alıyor.

İstanbul'da Gece Kulübü Yangını Davası Devam Ediyor
08-10-2024 01:09

İstanbul'da yaşanan gece kulübü yangını davası devam ediyor. 33. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada 5 tutuklu sanık, bir kısım tutuksuz sanık ve avukatları hazır bulundu. Müştekiler, avukatları ve izleyicilerin de katıldığı duruşmaya bazı müştekiler SEGBİS aracılığıyla bağlandı.

Mahkeme Başkanı, dönemin Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Koray Bayraktaroğlu, Ahmet Mithat Şermet, Yasemin Saral ve Ali Rıza Yılmaz başta olmak üzere 13 sanık hakkındaki dosyanın birleştirilmesine karar verildiğini belirtti. Tutuksuz sanıklardan Sibel Çelik, olay günü çalışanlara eğitim vereceğini, ancak yönlendirmenin eşi tarafından yapıldığını savundu. Fatma Dörtgül ise şirketle ilgisi olmadığını iddia ederek savunma yaptı.

Dönemin eski Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Mithat Şermet, imza attığı belgelerle ilgili iddiaları reddetti ve görevini doğru şekilde yaptığını savundu. Olay yerinde bulunan müştekiler ise yaşadıkları acıları anlatarak adalet istediler. Duruşma sonrası konuşan müşteki Emine Kaya Baş, belediye yetkililerinin ihmalleri nedeniyle 29 kişinin ölümüne sebep olduklarını belirtti. İddianamede ise sanıkların bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermeleri ve görevi kötüye kullanmaları suçlamaları yer aldı. Cezalarına ilişkin talepler de belirtildi. Duruşma yarın devam edecek ve adaletin sağlanması için yakından takip edilmesi gerektiği vurgulandı.

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA