TÜRKİYE VE DÜNYADAN

İstanbul'da kurban satışları sürüyor

İstanbul'da bayramın ikinci günü kurban satış noktalarında pazarlıklar devam ediyor.

İstanbul'da kurban satışları sürüyor
17-06-2024 19:12

Kentteki kurban pazarlarında satışını tamamlayanlar çadırlarını toplarken, elinde hayvanı kalanlar alıcıları bekliyor. Alışverişini bayramın ikinci gününe bırakan bazı vatandaşlar ise aldıkları kurbanı boşalan çadırların yerinde kesiyor.
Bayramın ilk günü 260 liradan başlayan bir koyunun kilogram fiyatı 230'a, koçun fiyatı 320 liradan 280'e kadar indi. Büyükbaşlarda ise hayvan başına 30-40 bin liraya kadar düşüş yaşanıyor.
Bazı satıcılar ilk günkü rakamları korurken, kimi vatandaşlar fiyatların daha da düşeceği umuduyla bekleyişini sürdürüyor.
Sultangazi Kurban Pazarı'ndaki çadırında satış yapan Selçuk Bozacı, Kastamonu'dan getirdiği 30 hayvandan sadece üçünün kaldığını söyledi.
Pazarda halen hayvan bulunduğunu ancak az kaldığını belirten Bozacı, "Nasipse bugün akşam dönmeyi düşünüyoruz. Kalan arkadaşlar var. Bitirenler dün gitti. Satışlarımız genel anlamda iyi ama masraflar fazla olduğu için zorluk yaşadık." diye konuştu.
Tekirdağ'dan getirdiği 300 küçükbaş hayvandan 250'sini sattığını kaydeden Nurten Yaman, geçen yıl ise 600 hayvandan 150'sini geri götürdüğünü aktardı.
Fiyatları hiç düşürmediğini dile getiren Yaman, "Aynı şekilde satışımıza devam ediyoruz. Müşterilerimiz bayramın ikinci, üçüncü günü fiyatların değişebileceğini düşünüyor. Biraz bekleyen de oluyor. Birinci günü gelip sorup, dördüncü gün alacağını söyleyen de var. Ama biz bugün fiyatlarımızı düşürmedik. Bu sene kurban para ettiği için memnunuz." ifadelerini kullandı. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA