GÜNDEM

İstanbul Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu Yenidoğan Çetesini Açıkladı

İstanbul Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, CNN Türk canlı yayınında yenidoğan çetesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İstanbul Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu Yenidoğan Çetesini Açıkladı
19-10-2024 22:10

İstanbul Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, CNN Türk canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı. "Yenidoğan çetesi"nin faaliyetleriyle ilgili konuşan Memişoğlu, insanlık dışı bir çeteden bahsetti.

Çetenin bebeklere kötü muamelede bulunduğunu belirten Memişoğlu, bu çeteye karşı yürütülen operasyonların inanılmaz bir işbirliğiyle gerçekleştirildiğini ifade etti.

Bakan Memişoğlu, özel hastanelere yapılan denetimler hakkında da konuşarak, "Sadece İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü son bir senede 4 bin denetim gerçekleştirdi. " dedi.

Yenidoğanlarla ilgili gelen şikayetlerin ardından başlatılan gizli operasyonun detaylarını paylaşan Memişoğlu, çetenin SGK'yı dolandırdığına dair ilk şüphelerin ortaya çıktığını belirtti. Operasyonun planlanması sürecini anlatan Bakan, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve emniyet birimleriyle uyum içinde çalışıldığını vurguladı.

Çetenin faaliyetleriyle ilgili detaylı bilgilerin iddianamede yer aldığını belirten Memişoğlu, 26 Nisan 2024'te yapılan operasyonla çetenin çökertildiğini açıkladı.

Ayrıca, bir CİMER başvurusuyla çetele ilgili şikayetin değerlendirilerek operasyonun başlatıldığını belirten Bakan, halkın şikayetlerinin ciddiyetle ele alındığını ifade etti. Son olarak Memişoğlu, özel hastanelerin her zaman denetime tabi olduğunu ve halkın şikayetlerinin dikkate alındığını belirtti.

Sağlık Bakanlığı olarak her türlü denetimi ve tetkiki yaptıklarını vurgulayan Memişoğlu, insanların hayatını korumak için ellerinden geleni yaptıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA