GÜNDEM

İstanbul TİKA, Medeya'da Eğitim Atölyeleri Açtı

Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi'nin katılımıyla gerçekleşen açılışta, Meyve ve Sebze Kurutma Atölyesi ile Üzüm ve Yaban İnciri Mamülleri Üretim Atölyesi hizmete girdi.

İstanbul TİKA, Medeya'da Eğitim Atölyeleri Açtı
24-10-2024 21:10

İstanbul TİKA'nın desteğiyle Medeya'da açılan eğitim amaçlı Meyve ve Sebze Kurutma Atölyesi ile Üzüm ve Yaban İnciri Mamülleri Üretim Atölyesi, Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi Muhammet Mücahit Küçükyılmaz'ın katılımıyla hizmete girdi. Medeya İl El Sanatları Odası bünyesinde kurulan atölyelerde çiftçilere yönelik ilk eğitimler verildi.

Açılış programına Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi, TİKA Cezayir Program Koordinatörü, Cezayir Turizm ve El Sanatları Bakanlığı yetkilileri ve çeşitli kurumların yöneticileri katıldı. Küçükyılmaz, açılışta yaptığı konuşmada, projelerin bölgede üretilen ürünlerin ekonomik değerini artırmayı hedeflediğini belirtti. Cezayir Turizm ve El Sanatları Bakanlığı temsilcisi İzzeddin Kali ise TİKA ile gerçekleştirilen projeler için teşekkürlerini iletti. Programın sonunda eğitim alan çiftçilere sertifikaları dağıtıldı. Medeya, Atlas Dağları'nın kuzey yamaçlarında yer alması ve özel iklimiyle doğal ve kaliteli meyve sebze üretimiyle tanınıyor.

Kaynak: AA


Editor : Anadolu Ajansı (AA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA